80 de copii rămași fără îngrijirea părinților au un cămin mai primitor în care să se bucure de copilărie

1

 

Casele sociale din cadrul SOS Satul Copiilor București au fost renovate și eficientizate energetic

80 de copii aflați în grija organizaţiei SOS Satele Copiilor România, programul din Bucureşti, au un cămin mai bun în care să învețe și să se bucure de copilărie. Cele 12 case în care locuiesc împreună cu mamele sociale au fost renovate și eficientizate energetic, prin programul Totul începe acasă!

Pe parcursul celor doi ani de proiect, s-a realizat izolarea termică a caselor și a mansardelor, s-au înlocuit acoperișurile, ușile și ferestrele și s-au schimbat centralele termice. Clasa de performanţă energetică a celor 12 case a fost îmbunătățită substanțial, ceea ce înseamnă costuri reduse cu întreținerea. GDF SUEZ Energy România (care a adoptat de curând marca comercială ENGIE) și Fundația GDF SUEZ au investit 350,000 de euro și au implicat peste 100 de angajați în lucrările de reabilitare.

“Ne-am bucurat să putem susţine acest proiect social în parteneriat cu SOS Satele Copiilor şi Habitat for Humanity, eficienţa energetică reprezentând o preocupare prioritară pentru compania noastră. Proiectul se înscrie în axele noastre de responsabilitate socială de a susţine, pe de o parte, categoriile vulnerabile şi pe de altă parte de a încuraja măsurile de eficienţă energetică în rândul consumatorilor de gaze naturale. În plus, sunt mândru şi de mobilizarea colegilor noştri care au răspuns de fiecare dată cu entuziasm la apelurile la voluntariat şi s-au implicat direct în reuşita programului”, a declarat Eric Stab, CEO GDF SUEZ Energy România.

“Sunt încântat că am reușit împreună cu partenerul nostru GDF SUEZ Energy România să le oferim copiilor de la SOS Satul Copiilor București un cămin mai călduros. Le mulțumesc tuturor voluntarilor și companiilor care au crezut în acest proiect și care au muncit pentru a renova cele 12 case pentru cei 80 de copii care trăiesc aici.”, a declarat Mario DeMezzo, director național Habitat for Humanity România.

„Pentru organizaţia noastră, acest proiect a însemnat enorm. Pe de o parte, calitatea vieţii copiilor pe care-i ocrotim şi a mamelor SOS care locuiesc împreună cu ei în casele reabilitate a crescut considerabil. Pe de altă parte, costurile utilităţilor au scăzut, ca urmare a acţiunilor de eficientizare energetică. Fiind vorba despre 12 case, eforturile de întreţinere erau imense. Apreciem şi mulţumim tuturor celor care au muncit de-a lungul acestor doi ani de lucrări. Mulţumim GDF SUEZ Energy România, Fundaţiei GDF SUEZ şi Habitat for Humanity România pentru implicarea în viaţa acestor copii. Acţiunile lor vor avea efecte pe termen lung, iar acest aspect este de nepreţuit pentru noi toţi de la SOS”, a adăugat Diana Podaru, Director Sucursală, SOS Satul Copiilor Bucureşti.

La lucrările de reabilitare au participat 400 de voluntari din 15 țări (SUA, Elveția, Irlanda de Nord, Italia, Emiratele Arabe Unite, etc) prin rețeaua internațională Habitat for Humanity, care au muncit peste 20,000 de ore. Totul începe acasă! a câștigat premiul pentru Proiectul de voluntariat al anului în domeniul social.

 

Costul total al proiectului s-a ridicat la 450,000 de euro, dintre care 350,000 de euro o reprezintă finanţarea din partea GDF SUEZ Energy România și a Fundației GDF SUEZ și 100,000 de euro contribuție Habitat for Humanity România.