Alina Neguriță

2

Alina locuiește cu tatăl și sora sa într-un apartament cu 2 camere. Când fetele erau mici, părinții lor au divorțat, tatăl fiind cel care are acum grijă de acestea. Mama Alinei și-a refăcut viața, vizitându-le doar de 2-3 ori pe an.

Acum 10 ani, doctorii au descoperit că Alina și sora sa suferă de aceeași boală, deși nu au putut pune un diagnostic sigur, spunând că ar putea fi ceva genetic sau din cauza stresului. Acum, ambele fete au nevoie de cadre de mers pentru a se deplasa, fie prin casă sau prin oraș. Blocul în care locuiesc nu are acces pentru persoanele cu dizabilități, ca majoritatea din oraș. De fiecare dată când Alina vrea să iasă la o plimbare sau să meargă la sala de sport pentru recuperare, trebuie sa fie ajutată de tatăl ei sau prieteni.

Singurul venit al Alinei provine din pensia de handicap, fiind de aproximativ 350 euro pe lună. Visul ei cel mai mare este să se mute singură, deoarece diferențele între ea și sora ei sunt mari, și nu se înțeleg foarte bine. O casă special amenajată pentru ea, cum va fi casa Habitat for Humanity, este singura ei oportunitate de a avea o viață independentă.

Alina este o fată foarte deșteaptă, cunoașterea limbii engleze fiind una dintre calitățile ei – traducerile vor fi o parte din munca ei voluntară la BIG BUILD. Suntem extrem de impresionați de optimismul și puterea ei, fiind un exemplu pentru mulți dintre noi.