Angajați ai companiei Henkel din Germania ajută familii din Ploiești să își construiască locuințele

22

20 de angajați ai companiei Henkel din Germania lucrează între 26 și 30 octombrie pe șantierul Habitat for Humanity România din Ploiești. Ei vor munci peste 700 de ore pentru ca patru familii cu venituri mici să aibă o locuință decentă. Este pentru al doilea an consecutiv când compania Henkel din Germania sprijină familiile vulnerabile din județul Prahova. În 2014, 20 de voluntari au construit o casă în doar 5 zile pentru o mamă singură cu cinci copii din Corlătești.
Sub îndrumarea specialiștilor Habitat for Humanity România, echipa de la Henkel va lucra, împreună cu familiile partenere, la ridicarea pereților de lemn pentru cel de-al doilea etaj și realizarea acoperișului.
Prin proiectul „Construim împreună pentru comunitate”, dezvoltat în parteneriat cu Fundația Timken și Consiliul Local al municipiului Ploiești, Habitat for Humanity România va construi în sistem cvadruplex opt locuințe în Ploiești, între 2015 și 2016. Habitat for Humanity România a început în luna mai 2015 construcția primului cvadruplex, alături de voluntari internaționali și corporatiști români. De atunci, peste 250 de voluntari străini și din companiile românești au muncit la ridicarea locuințelor.

Habitat for Humanity activează în județul Prahova din 2009, prin construcția și renovarea caselor pentru familii defavorizate, construcția unui centru comunitar independent energetic în Boldești-Scăieni și intervenții la sistemele de încălzire pentru reducerea riscului la incendii.