BIG BUILD 2016

Drag prieten,

Îți mulțumim pentru interesul față de proiectul BIG BUILD. Încă din luna octombrie, de când am fost nevoiți să amânăm evenimentul programat pentru 3-7 octombrie, lucrăm în parteneriat cu autoritățile locale pentru identificarea unei soluții care să ne perimită să construim.

Terenul alocat prin Hotărâre de Consiliu Local are funcționalitate industrială, iar aceasta trebuie transformată în “curți și construcții”, un proces complex și anevoios.

Reprezentanți ai actualei administrații locale, angajați Habitat for Humanity de la biroul regional EMEA și din România, consultanți care ne sprijină pro-bono în aspecte legate de legislație și fiscalitate, fac tot posibilul pentru  deblocarea situației și reînceperea proiectului care va oferi o casă decentă pentru 36 de familii și o casă renovată pentru alte patru.

Depunem toate eforturile ca evenimentul să aibă loc în acest an, însă vom putea oferi mai multe detalii după ce vom avea autorizația de construcție. Vei primi vești de la noi, aici pe site, pe pagina de Facebook sau prin e-mail, dacă te-ai înscris în baza noastră de date.

Îți mulțumim că ești în continuare alături de noi.

Echipa Habitat for Humanity România

Împreună cu peste 800 de voluntari internaționali, din companiile românești, artiști și politicieni, vom construi și renova 40 case în doar 5 zile. Alți aprox. 1,200 de voluntari vor lucra în pre-eveniment, la pregătirea șantierului. Familiile beneficiar  vor munci alături de voluntari la ridicarea propriilor case.

În prima zi pe șantier se vor afla doar fundațiile, iar în ziua a 5-a familiile vor primi cheile caselor.

Ziua Mondială a Locuirii a fost declarată de ONU în prima zi de luni din octombrie. În 2016 va fi pe 3 octombrie.

Perioada: 3-7 Octombrie. Locația: Bacău, România

BENEFICIARII BIG BUILD 2016

20160530_113837

Familia Popa

Marius și Margareta locuiesc într-un cămin de familiști, împreună cu cei doi copii, Denisa și Ștefan. Aceștia împart o cameră, ...
Read More
IMG_9851

Familia Hongu

O poveste impresionantă este cea a Elenei. Elena locuiește cu soțul și copilul lor de numai 4 ani, Darius,  într-o cameră ...
Read More
IMG_9852

Alina Neguriță

Alina locuiește cu tatăl și sora sa într-un apartament cu 2 camere. Când fetele erau mici, părinții lor au divorțat, ...
Read More

”Vezi criteriile de selecție a familiilor”

Criteriile de selecție a familiilor pentru locuințe Big Build 2016

Pentru cele 40 de locuințe care vor fi ridicate în doar 5 zile, sunt eligibile familiile care:

(1) au nevoie de o locuință.

(2) au venituri și pot plăti rate lunare, fără dobândă, fără profit, la locuința dobândită prin programul Habitat for Humanity România, și un avans în valoare de 2,000 lei, achitat în perioada 1-15 septembrie 2016. Venitul lunar al familiilor trebuie să se încadreze între 2,000 lei și 3,000 lei/familie. Prețul de vânzare al unei case Habitat for Humanity România, în rate lunare fără dobândă, fără profit, pe o perioadă de 20 de ani este de 100.000,00 lei.

Familiile beneficiar devin astfel parteneri ai organizației Habitat for Humanity România. Ratele plătite de beneficiari merg într-un fond rotitor, numit Fondul pentru Umanitate, din care sunt construite sau renovate alte locuințe pentru familii în nevoie. În felul acesta, o familie care deține o casă Habitat for Humanity ajută o altă familie în nevoie să aibă o locuință decentă.

(3) au disponibilitatea de a contribui cu munca voluntară la construcția locuințelor Habitat for Humanity România. Conceptul de muncă voluntară, sweat-equity cum este numit peste tot în lume, nu reprezintă o plată pentru casa primită, ci arată dorința familiei de a se implica alături de voluntari internaționali și corporatiști români în eforturile pentru eradicarea locuirii sărăcăcioase. Pentru locuințele din Bacău, situate în Cartierul Izvoare, familiile trebuie să realizeze până la 1,000 de ore de voluntariat, dintre care cel puțin 24 de ore în etapa de preselecție.

Pentru a aplica, sunt necesare următoarele formulare completate:

Cele două documente se găsesc la șantierul din Strada Izvoare din Bacău în zilele de marți, miercuri și joi, între orele 10:00-17:00, la sediul filialei Habitat for Humanity Comănești (Strada Combinatului, nr. 14).

Formularele trebuie completate și trimise până la data de 20.04.2016 la sediul filialei Habitat for Humanity Comănești, Strada Combinatului, nr.14, Comănești, România, sau prin fax la numărul 0334819574, cu mențiunea “Aplicație locuințe Bacău” sau depuse la șantierul din Strada Izvoare din Bacău în zilele de marți, miercuri și joi, între orele 10:00-17:00.

Pentru detalii suplimentare referitoare la selecție, puteți contacta: Ana Gură, 0751 204454.

Consultă calendarul selecției aici.

”Vezi ce spun voluntarii la BIG BUILD 2015″

 

Bikers for Humanity

Între 17 și 19 iunie, 350 de motocicliști și-au dat întâlnire la Bacău, pentru a ajuta la realizarea fundațiilor pentru cele 40 de locuințe pe care Habitat for Humanity România le construiește în proiectul BIG BUILD 2016.

Evenimentul Bikers for Humanity este cea mai mare mobilizare a comunității moto pentru o cauză socială. Acesta este la prima ediție și este inițiat de realizatorul radio, Cristian Hrubaru.


MAI MULT DECÂT UN EVENIMENT DE CONSTRUCȚIE

Construim case și cele mai frumoase amintiri 

  • Cea mai tare experiență de voluntariat; legi prietenii cu oameni din lumea întreagă.
  • Ambasadori pentru o locuință decentă în România
  • Live cooking – Bucătari celebri vor pregăti prânzul pe șantier
  • Spectacol de magie
  • Tradiții românești: muzică, dans și mâncare grozavă

Despre BIG BUILD 2015

În 2015, 8 familii în nevoie din Bacău și-au văzut visul cu ochii: au o casă decentă în care să își crească copii.

Împreună cu 200 de voluntari din Statele Unite ale Americii, Irlanda de Nord, Slovacia și România, am construit 8 case în 5 zile.

IMG_0104

Voluntari din lumea întreagă distrându-se la Cabina Foto Epics
_VIP0875

Anne, voluntar din Statele Unite ale Americii, îmbrățișându-o pe Alina, beneficiar Habitat for Humanity, după ce a primit cheile de la noua casă.

FII VOLUNTAR

Dacă ești persoană fizică ți-am pregătit o super platformă de voluntariat. Intră aici.

Dacă reprezinți o companie și vrei să îți implici colegii în activități de voluntariat și teambuilding, scrie-ne pe adresa iolanda.burtea@habitat.ro.

ULTIMELE ARTICOLE

BIG BUILD 2016 este un proiect in parteneriat cu ni_logoyk_logo

PARTENERI

PARTENERI PRINCIPALI

PARTENERI

PARTENERI MEDIA

This Campaign has ended. No more pledges can be made.


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/habitat/public_html/wp-content/plugins/appthemer-crowdfunding/includes/theme-stuff.php on line 122