BIG BUILD

Împreună cu 450 de voluntari internaționali, din companiile românești, artiști și personalități, vom construi 36 de case în doar 5 zile. Familiile partener , care vor beneficia de locuință, vor munci alături de voluntari la ridicarea propriilor case.

În prima zi pe șantier se vor afla doar fundațiile, iar în ziua a 5-a locuințele vor fi ridicate în proporție de peste 70%.

Ziua Mondială a Locuirii a fost declarată de ONU în prima zi de luni din octombrie. În 2017 va fi pe 2 octombrie.

Perioada: 2-6 octombrie, Bacău, România

 

BENEFICIARII BIG BUILD

Familia Popa

Marius și Margareta locuiesc într-un cămin de familiști, împreună cu cei doi copii, Denisa și Ștefan. Aceștia împart o cameră, ...
Citește Mai Mult

Familia Hongu

O poveste impresionantă este cea a Elenei. Elena locuiește cu soțul și copilul lor de numai 4 ani, Darius,  într-o ...
Citește Mai Mult

Alina Neguriță

Alina locuiește cu tatăl și sora sa într-un apartament cu 2 camere. Când fetele erau mici, părinții lor au divorțat, ...
Citește Mai Mult
Încarc...

”Vezi criteriile de selecție a familiilor”

Criteriile de selecție a familiilor pentru locuințe Big Build 2016

Pentru cele 40 de locuințe care vor fi ridicate în doar 5 zile, sunt eligibile familiile care:

(1) au nevoie de o locuință.

(2) au venituri și pot plăti rate lunare, fără dobândă, fără profit, la locuința dobândită prin programul Habitat for Humanity România, și un avans în valoare de 2,000 lei, achitat în perioada 1-15 septembrie 2016. Venitul lunar al familiilor trebuie să se încadreze între 2,000 lei și 3,000 lei/familie. Prețul de vânzare al unei case Habitat for Humanity România, în rate lunare fără dobândă, fără profit, pe o perioadă de 20 de ani este de 100.000,00 lei.

Familiile beneficiar devin astfel parteneri ai organizației Habitat for Humanity România. Ratele plătite de beneficiari merg într-un fond rotitor, numit Fondul pentru Umanitate, din care sunt construite sau renovate alte locuințe pentru familii în nevoie. În felul acesta, o familie care deține o casă Habitat for Humanity ajută o altă familie în nevoie să aibă o locuință decentă.

(3) au disponibilitatea de a contribui cu munca voluntară la construcția locuințelor Habitat for Humanity România. Conceptul de muncă voluntară, sweat-equity cum este numit peste tot în lume, nu reprezintă o plată pentru casa primită, ci arată dorința familiei de a se implica alături de voluntari internaționali și corporatiști români în eforturile pentru eradicarea locuirii sărăcăcioase. Pentru locuințele din Bacău, situate în Cartierul Izvoare, familiile trebuie să realizeze până la 1,000 de ore de voluntariat, dintre care cel puțin 24 de ore în etapa de preselecție.

Pentru a aplica, sunt necesare următoarele formulare completate:

Cele două documente se găsesc la șantierul din Strada Izvoare din Bacău în zilele de marți, miercuri și joi, între orele 10:00-17:00, la sediul filialei Habitat for Humanity Comănești (Strada Combinatului, nr. 14).

Formularele trebuie completate și trimise până la data de 20.04.2016 la sediul filialei Habitat for Humanity Comănești, Strada Combinatului, nr.14, Comănești, România, sau prin fax la numărul 0334819574, cu mențiunea “Aplicație locuințe Bacău” sau depuse la șantierul din Strada Izvoare din Bacău în zilele de marți, miercuri și joi, între orele 10:00-17:00.

Pentru detalii suplimentare referitoare la selecție, puteți contacta: Ana Gură, 0751 204454.

Consultă calendarul selecției aici.

”Vezi ce spun voluntarii la BIG BUILD 2015″

 

Bikers for Humanity 2016

Între 17 și 19 iunie, 350 de motocicliști și-au dat întâlnire la Bacău, pentru a ajuta la realizarea fundațiilor pentru cele 40 de locuințe pe care Habitat for Humanity România le construiește în proiectul BIG BUILD 2016.

Evenimentul Bikers for Humanity este cea mai mare mobilizare a comunității moto pentru o cauză socială. Acesta este la prima ediție și este inițiat de realizatorul radio, Cristian Hrubaru.


MAI MULT DECÂT UN EVENIMENT DE CONSTRUCȚIE

Construim case și cele mai frumoase amintiri 

  • Cea mai tare experiență de voluntariat; legi prietenii cu oameni din lumea întreagă.
  • Ambasadori pentru o locuință decentă în România
  • Live cooking – Bucătari celebri vor pregăti prânzul pe șantier
  • Spectacol de magie
  • Tradiții românești: muzică, dans și mâncare grozavă

Despre BIG BUILD 2015

În 2015, 8 familii în nevoie din Bacău și-au văzut visul cu ochii: au o casă decentă în care să își crească copii.

Împreună cu 200 de voluntari din Statele Unite ale Americii, Irlanda de Nord, Slovacia și România, am construit 8 case în 5 zile.

IMG_0104

Voluntari din lumea întreagă distrându-se la Cabina Foto Epics
_VIP0875

Anne, voluntar din Statele Unite ale Americii, îmbrățișându-o pe Alina, beneficiar Habitat for Humanity, după ce a primit cheile de la noua casă.

FII VOLUNTAR

Dacă ești persoană fizică ți-am pregătit o super platformă de voluntariat. Intră aici.

Dacă reprezinți o companie și vrei să îți implici colegii în activități de voluntariat și teambuilding, scrie-ne pe adresa iolanda.burtea@habitat.ro.

ULTIMELE ARTICOLE

BIG BUILD 2016 este un proiect in parteneriat cu ni_logoyk_logo

PARTENERI

PARTENERI PRINCIPALI

PARTENERI

PARTENERI VOLUNTARIAT

PARTENERI MEDIA