intrebari frecvente

BIG BUILD este un eveniment anual de construcție accelerată și voluntariat organizat de Habitat for Humanity România, în care construim mai multe locuințe în doar 5 zile. BIG BUILD începe în fiecare an în prima zi de luni a lunii octombrie, când ONU marchează Ziua Mondială a Locuirii.

În 2018, evenimentul are loc în perioada 1-5 octombrie, în localitatea Cumpăna, la 15 kilometri de Constanța.

Construim locuințele cu ajutorul a sute de voluntari din România și din străinătate – oameni dispuși să își petreacă 5 zile pe șantierul nostru pentru a ajuta familii în nevoie urgentă de o locuință decentă.

La ediția din 2018, 240 de voluntari români și internaționali vor construi 8 case.

Iată cum a fost la BIG BUILD 2017

Te poți înscrie ca voluntar până la data de 17 Septembrie 2018 pe platforma noastră. Singura condiție este să ai 18 ani împliniți la data evenimentului. Completezi profilul, alegi perioada în care vrei să ajuți pe șantier și apoi îți poți ruga prietenii să doneze pentru tine, pentru a strânge donația de 550 lei.

Odată ce ai strâns donația, ești confirmat voluntar la BIG BUILD.

Ziua de lucru începe dimineață, la ora 08:00 și se încheie la ora 17:00, cu mai multe pauze de cafea și o pauză de prânz. În fiecare zi, o echipă de bucătari vor găti prânzul în zona de live cooking pe care o vom amenaja lângă șantier.

La Big Build poate participa orice persoană, cu condiția de a fi împlinit 18 ani la data evenimentului. Prezența minorilor pe șantier nu este permisă din considerente legate de siguranța acestora, chiar și în situația în care sunt însoțiți de un adult.

Asigurăm transport zilnic cu autocarul, cu plecare în fiecare dimineață din Constanța către șantierul Habitat for Humanity România din Cumpăna. Autocarul va prelua voluntarii din două locuri diferite din Constanța, pe care le vom anunța înainte de eveniment.

Pe lângă timp și efort, voluntarii ne ajută să acoperim o parte din materialele de construcții. Pentru a fi voluntar la BIG BUILD, te rugăm să strângi o donație de 550 de lei, cu care noi vom cumpăra materiale de construcții pentru casa la care vei lucra. De asemenea, donația ta ne ajută să acoperim costurile echipamentului tău de protecție.

Poți strânge banii dacă îți creezi un profil de fundraiser și îți convingi prietenii să doneze pentru tine.

Siguranța voluntarilor noștri este pe primul loc. La începutul fiecărei zile, voluntarii participă la un training de protecția muncii și primește echipamentul de protecție pentru lucrul pe șantier: cască, mănuși, ochelari etc.

Nu ai nevoie de experiență în construcții. Vei fi ajutat permanent de constructori specializați care îți vor explica fiecare sarcină pe care o ai de îndeplinit. Vor lucra alături de tine de-a lungul întregii zile și vor supraveghea pas cu pas evoluția construcției.