despre

În vara anului trecut, la prima ediție, 350 de motocicliști și-au dat întâlnire pe șantierul din Bacău pentru a ajuta la realizarea fundațiilor pentru proiectul BIG BUILD, prin care Habitat for Humanity România va ajuta 40 de familii să aibă o locuință decentă și accesibilă.Aceasta a fost cea mai mare mobilizare a comunității moto pentru o cauză socială.

La ediția din acest an, 350 de bikers sunt așteptați în weekendul 2-4 iunie, la Cumpăna, județul Constanța, pentru a pune umărul la o viață mai bună pentru 16 de familii cu venituri mici. Pentru ca evenimentul din acest an să aibă loc, trebuie să strângem suma de 38,000 de euro. Aceasta acoperă costurile logistice pentru voluntari (masă, echipamente de protecție – cască, mănuși, tricou, ochelari de protecție), pregătirea șantierului pentru găzduirea voluntarilor, specialiștii Habitat for Humanity care îndrumă pas cu pas voluntarii în activitățile de construcție, uneltele și materialele de construcție.

Evenimentul are loc doar dacă se vor găsi sponsorii și fondurile necesare. În măsura în care se strâng doar o parte din fondurile necesare, vor putea participa doar un număr limitat de motocicliști, aleși în funcție de data înscrierii (pe principiul primul venit, primul servit).

Și tu poți pune contribui la realizarea acestui eveniment. Iată cum.

La fel ca anul trecut, fiecare motociclist își va asigura transportul până la șantier. Asigurăm spațiu de campare lângă șantier și acces la duș.

La ce vom munci la Bikers vor Humanity, ediția a doua

Vom avea nevoie de tine în Cumpăna, județul Constanța, să realizăm săpăturile pentru fundațiile a două dintre cvadruplexuri, armăturile și să turnăm beton în fundații. La alte două cvadruplexuri vom lucra la realizarea izolației interioare și exterioare. În toate aceste activități, vei fi îndrumați pas cu pas de către specialiștii Habitat for Humanity România.

Începem munca sâmbătă devreme, la ora 8:30, cu orientarea, protecția muncii și împărțirea voluntarilor pe activități. Pe șantier vom lucra împreună cu familiile beneficiare Habitat for Humanity România. Masa pe șantier va fi asigurată doar sâmbătă și include prânzul și două pauze de cafea. Duminică, strângem corturile și ne luam la revedere, dar nu înainte de a face turul comunei pe motoare. Acesta este programat la ora 11:30.

Siguranța pe șantier și dress code-ul

Siguranța voluntarilor noștri este pe primul loc. Înainte de a intra pe șantier, tuturor voluntarilor li se va face protecția muncii. Uneltele și căștile vor fi asigurate de către noi, însă trebuie să vii pregătit cu haine de șantier (de care să nu îți pară rău că se strică  blugi, pantaloni lungi de trening, tricou sau bluză lejeră și încălțăminte cu talpă groasă).

Din partea noastră vei primi un tricou branduit cu siglele Bikers for Humanity, Habitat for Humanity România, precum și cu ale sponsorilor.

Atenție! Copiii nu au voie în spațiul de șantier, iar dacă vrei să vii cu ei la această acțiune, ei trebuie să fie supravegheați în permanență de un adult.