Casă construită în timp record de voluntari: doar 31 de ore

Habitat for Humanity România, cu sprijinul Habitat for Humanity Germania și voluntarilor, angajați ai companiei Henkel din Germania, au construit în doar 31 de ore o casă pentru o familie săracă din Corlătești, Prahova

Familia Rudaru, care a locuit luni bune într-un container, a primit la sfârșitul săptămânii trecute cheile propriei case. Entuziasmul celor 20 de voluntari a depășit planificarea inițială și capriciile meteo, iar casa familiei Rudaru a fost ridicată în timp record: doar 31 de ore. Casa are două dormitoare, un living spațios, o bucătărie și o baie.

Containerul de zece metri pătrați în care părinții și cei cinci copii au locuit va fi doar o amintire. Specialiștii Habitat for Humanity România lucrează și în această săptămână la ultimele finisaje, iar ulterior familia se poate muta în casa nouă.

În container încăpeau doar două paturi, o masă și un fel de sobă, la care se încălzeau. Rufele se uscau pe o sfoară trasă dintr-un capăt al altuia al containerului, iar mama gătea într-un cotlon de lemn afară unde, când ploua, pâmântul de jos se transformă în noroi. Apa curentă și WC-ul erau tot afară, în curte.

“A fost foarte greu în container, cu copiii mici, nici nu-mi vine să cred că am trecut peste iarnă. Ne place casa, suntem fericiți, abia așteptăm să ne mutăm în ea. Mulțumim oamenilor care au venit de departe să ne ajute”, a spus mama, Viorica Rudaru.

“Suntem foarte bucuroși că am reușit să construim casa atât de repede. Este un sentiment extraordinar să vezi în ochii părinților și copiilor fericirea că vor avea o casă. A fost o experiență incredibilă pentru noi toți și sperăm să revenim curând pe șantierele Habitat for Humanity”, a spus Sebastian, voluntar, angajat al companiei Henkel din Germania.

Angajații Henkel s-au implicat în toate activitățile de construcție ale casei: realizarea structurii de lemn, ridicarea pereților, montarea acoperișului, finisaje exterioare și interioare și multe altele. În plus, Henkel și fundația “Fritz-Henkel-Stiftung” au susținut acest proiect pentru familia Rudaru printr-o donație financiară.

Despre Habitat for Humanity România

Habitat for Humanity România este una dintre cele mai importante organizații din România în domeniul locuirii sociale. Din 1996 construiește, reabilitează, oferă consultanță, suport tehnic și derulează programe de eficiență energetică și de prevenție și răspuns la dezastre pentru grupuri vulnerabile.

Prin cele șapte filiale ale sale din Beiuș, Cluj, Rădăuți, Comănești, Pitești, Cumpăna și Craiova a ajutat peste 16.000 de persoane să aibă un loc decent în care să trăiască, prin construcții de case și reabilitări, și alte 20.000 prin programele de prevenție și răspuns la dezastre. La nivel internațional, Habitat for Humanity a construit și reabilitat peste 800.000 de locuințe pentru 4 milioane de persoane din 80 de țări de pe întreg Globul.

Despre fundația “Fritz-Henkel-Stiftung”

Implicarea socială – sau cetățenia corporativă – a jucat deja un rol important pentru fondatorul companiei, Fritz Henkel, și a fost de la bun început o parte specială din cultura corporativă. Fondată în 2011, fundația “Fritz-Henkel-Stiftung” are legături strânse cu Henkel și scoate în evidență angajamentul pe termen lung al companiei în implicarea socială ce depășește interesele de afaceri. În 2013, Henkel și fundația “Fritz-Henkel-Stiftung” au susținut 2.422 de proiecte cu donații de aproximativ 7,9 milioane de euro.

Persoană de contact:

Loredana Modoran, PR Specialist Habitat for Humanity România

0722.640.229, loredana.modoran@habitat.ro

This Campaign has ended. No more pledges can be made.