Reclădim vieți

Habitat for Humanity România și Fundația BricoDépôt reclădesc vieți, printr-un nou parteneriat în sprijinul familiilor afectate de condițiile improprii de locuit. Proiectul „Reclădim vieți. Un proiect pentru cei mai vulnerabili în fața pandemiei” are ca scop îmbunătățirea condițiilor de locuit, în contextul în care pandemia de COVID-19 a accentuat criza locuirii la nivel național. Proiectul este finanțat integral de Fundația BricoDépôt, printr-o contribuție financiară de 300.000 lei și va fi implementat de Habitat for Humanity România, pe o perioadă de 4 luni. Astfel, până la finalul lunii aprilie, vor fi reabilitate 30 de locuințe aflate în stare avansată de degradare, în 3 județe din țară (Neamț, Iași și Prahova). Pandemia de COVID-19 a urgentat nevoia familiilor vulnerabile de a avea o casă decentă. Familiile care nu își pot îmbunătăți condițiile de locuit sunt și mai vulnerabile în această perioadă, când o locuință este cea mai sigură apărare în fața noului coronavirus. Incertitudinea pe care cu toţii o simțim acum, familiile vulnerabile o simt dintotdeauna. O casă în care acoperișul aproape se prăbușește, pereții sunt pătrunși de mucegai, iar utilitățile de bază nu există, nu este un loc sigur pentru locuit.
#StaiAcasă este un îndemn ușor de urmat pentru cei care au un loc pe care să îl numească „acasă”. Un loc cu condiții adecvate de locuit, unde se pot bucura de iubirea celor apropiați. Pandemia de COVID-19 a acutizat nu doar criza din sănătate, dar și o alta despre care nu s-a vorbit. Cea a locuirii. Ne bucurăm să venim în sprijinul familiilor care locuiesc în condiții precare, alături de Fundația BricoDépôt. Împreună vom reclădi viețile acestor familii și vom mai face un pas mic, dar important pentru accesul tuturor oamenilor la locuire decentă.”, Roberto Pătrășcoiu, director național Habitat for Humanity România.
 Familiile sunt selectate pe baza urgenței și a gravității problemelor de locuit, iar proiectele vor fi implementate în perioada februarie – aprilie 2021, în județele Iași și Neamț și martie – aprilie, în județul Prahova. Procesul de selecție a familiilor a început în luna ianuarie, în județele Iași și Neamț, urmând ca în luna februarie să fie selectate familiile din județul Prahova. Pentru identificarea comunităților vulnerabile, sunt implicate Serviciile Sociale din cele 3 județe, precum şi alte organizaţii neguvernamentale partenere. În procesul de selecție a familiilor sunt în considerare următoarele aspecte: gravitatea problemelor de locuit, ȋn contextul pandemiei COVID-19, veniturile familiei, numărul de membri, precum şi tipul de intervenție. Regulamentul proiectului poate fi citit aici. Mai multe informații despre proiect vor fi anunțate în perioada următoare.
Hellcase România – platforma pentru deschiderea cutiilor cu skinuri. În România, deschide cutii cu skinuri pe Hellcase.