Dow România și Habitat for Humanity România continuă parteneriatul prin care construiesc case pentru familii defavorizate

2

Dow România, filiala locală a Dow Chemical Company (NYSE: DOW), anunță continuarea parteneriatului cu Habitat for Humanity România și în 2016. Dow va susține construcția unei locuințe multi-familiale pentru patru familii care au nevoie de o locuință decentă la un preț acceptabil, în Ploiești, județul Prahova. Dow România va asigura sprijinul financiar, iar angajații companiei vor contribui la rândul lor cu timp și efort în cadrul unor activități de voluntariat, ajutând la finalizarea acestui proiect de construcție.

Anul trecut, Dow a donat materiale de izolație termică pentru construcția unei alte locuințe în sistem cvadruplex. Per total, proiectul are ca scop construirea a două astfel de locuințe, care vor schimba condițiile de viață pentru opt familii formate din 14 adulți și 14 copii, care deocamdată locuiesc în condiții improprii. Una dintre clădiri va fi finalizată în iunie 2016, în timp ce lucrările de construcție pentru a doua casă sunt programate să înceapă în această lună și să fie finalizate anul viitor.

“Suntem mândri că facem parte dintr-un proiect care nu doar ajută oamenii să rupă cercul vicios al sărăciei, ci le schimbă viața pe termen lung. Acești oameni au trăit până acum în condiții inadecvate, care le pun sănătatea în pericol și limitează accesul copiilor la educație. De acum, vor putea să înceapă o viață nouă. Dow se angajează să sprijine nu doar construirea unei locuințe pentru toate aceste familii, ci și să contribuie la dezvoltarea unor comunități sustenabile prin asigurarea accesului la locuințe eficiente energetic, la un preț acceptabil”, a declarat Claudiu Tuncu, director general Dow România.

“Peste 5 milioane de români trăiesc în case care le pun viețile în pericol. Ne bucurăm că împreună cu Dow România vom fi cu un pas mai aproape de îndeplinirea misiunii noastre – o lume în care toți oamenii au posibilitatea să locuiască decent. Vă mulțumim că ne ajutați să dăm speranța unei vieți noi pentru familiile care s-au luptat ani de zile să ofere o locuință sigură copiilor lor”, a declarat Mario DeMezzo, director național Habitat for Humanity România.

Aproximativ un sfert dintre români locuiesc într-un mediu care le poate afecta sănătatea, educația și dezvoltarea personală, ceea ce plasează România pe unul dintre ultimele locuri din UE în ceea ce privește condițiile locative. Proiectul implementat de Habitat for Humanity România își propune să ofere soluții pentru această problemă și vizează familiile cu cel puțin doi copii mici și în care măcar unul dintre părinți lucrează.

La nivel global, Dow a anunțat recent că va continua parteneriatul cu Habitat for Humanity International  și în acest an, contribuind cu donații financiare și de produse, precum și cu activități de voluntariat ale angajaților companiei. Ca parte a angajamentului asumat pentru 2016, Dow va oferi peste 1,4 milioane dolari pentru a sprijini construirea a 43 de locuințe, precum și dezvoltarea altor proiecte majore în întreaga lume, de care vor beneficia 162 de familii.
Angajamentul global asumat de Dow față de Habitat for Humanity reprezintă un parteneriat care se desfășoară de 34 de ani. Dow a sprijinit construcția de locuințe pentru reducerea sărăciei și îmbunătățirea condițiilor de locuit în comunitățile vulnerabile din 33 de țări de pe șase continente.

 

Despre Dow în România

Dow este prezent în România de peste 25 de ani și furnizează o gamă variată de produse chimice și plastice specializate și de bază pentru diverse industrii downstream, inclusiv izolații, construcții civile și industriale, auto, îngrijire personală și a locuinței, ambalaje, agricultură, electronică, telecomunicații și izocianaţi. De la deschiderea oficială a primei reprezentanțe în București, în anul 1990, operațiunile Dow în România au crescut semnificativ. Ca urmare a achiziției de către Dow a Rohm and Hass în 2009, compania și-a consolidat și mai mult poziția pe piața locală și și-a extins prezența.

www.dow.com