Familia Dumse din Bihor

1

 

Dupa o copilarie petrecuta in orfelinat si pe strazi, Elisabeta va avea o noua casa pentru familia ei

Elisabeta Dumse a avut o viata grea de cand s-a nascut. Pana la varsta de 18 ani a locuit intr-un orfelinat, iar apoi a dormit pe strazi. A reusit insa sa isi gaseasca un loc de munca si sa isi intemeieze o familie.

Impreuna cu sotul ei si cu copii gemeni, Elisabeta locuieste intr-un loc care cu greu se poate numi casa. Nu au podea, iar plita ruginita este folosita si ca masa. Cei doi parinti si copiii dorm pe paturi facute din paie, iar frigul si vantul intra prin geamuri si usa.

 

 

aaa

In aceasta casa, Elisabeta si sotul ei si-au crescut cei doi copii. Baietii au 14 ani , unul dintre ei doreste sa se faca tamplar iar celalalt mecanic.

Ajutorul

Intrucat le punea viata in pericol, casa a fost demolata. Cu ajutorul Filialei Beius, Habitat for Humanity Romania a inceput constructia unei case decente pentru familia Dumse, ajutati de voluntari din companii romanesti si internationale.

Toti cei care intra in casa lor sunt atat de impresionati de bunatatea si de povestea lor incat vor sa ajute cat mai mult. Asa s-a intamplat si cu studentii din colegiul Sfantult Joseph din Indiana, care au venit in Romania pentru 10 zile. Primele 3 zile le-au petrecut in Oradea pentru a ajuta la construire casei lui Dan, care este tatal a 3 copii biologici si alti 20 copii adoptati. El si sotia sa sunt casatoriti de 20 ani si si-au dorit mereu sa aiba casa lor.

Dar adevarata experienta a inceput in Rosia – loc unde fetele s-au indragostit de peisaje. Aici au intalnit familia Dumse si le-au aflat povestea. In acel moment, au stiut ca trebuie sa faca tot posibilul pentru a-i ajuta sa-si construiasca casa.

Studentii de la Colegiul Sfantul Joseph i-au ajutat pe membrii familiei Dumse sa aiba un acoperis deasupra capului. Cand au inceput constructia, casa nu avea acoperis. Acesta a fost construit in cateva zile.

“Ajutorul acordat in constructia caselor din Romania ne-a deschis ochii asupra saraciei din lume. Uneori, saracia pe care ne asteptam sa o vedem nu este saracia pe care o gasim si suntem obligati sa ne adaptam. Cu toate ca aceasta calatorie nu a decurs asa cum ne asteptam, va avea un impact asupra felului in care vom trai de acum inainte” a spus Hanna Kane, absolventa a Colegiului Sfantul Joseph.

 

This Campaign has ended. No more pledges can be made.