Angajaţi ai companiei Kaufland România au dat o mână de ajutor familiilor care au nevoie de o locuinţă în Ploieşti

5

Aproape 30 de voluntari, angajaţi ai companiei Kaufland România, au lucrat weekendul trecut la realizarea finisajelor interioare a celor patru locuinţe pe care asociaţia Habitat for Humanity România le construieşte în Ploieşti. Pe lângă sprijinul angajaţilor, compania Kaufland oferă o importantă contribuţie financiară pentru construcţia altor patru locuinţe pentru familiile cu venituri mici din Ploieşti.

Anna-Katharina Scheidereiter este unul dintre voluntarii Kaufland care au muncit la zugrăvirea pereților. Ea este cea care a convins colegii să muncească pe şantierul Habitat for Humanity România şi să îmbrăţişeze munca voluntară, pe care ea însăşi o face în România încă de când avea doar 16 ani.

„Să construiești o casă înseamna ceva concret, la sfârșitul zilei poti vedea și chiar măsura progresul la care ai contribuit. Este o altfel de experiență, și atmosfera pe șantier este una deosebită. O echipă care muncește împreună la o casă devine mult mai unită”, mărturisește ea.

De origine germană, Katharina era în liceu când a venit pentru prima dată în România, într-un schimb de experienţă împreună cu alţi tineri. Ulterior s-a întors să ajute copiii dintr-un centru de zi din Cluj. “Am vrut să fac ceva util cu timpul meu, iar apoi m-am îndrăgostit de România”, mărturiseşte Katharina, care de 12 ani este stabilită în România.

În toţi aceşti ani a s-a implicat în numeroase programe de educaţie civică, iar de trei ani este CSR Manager la Kaufland, unde sprijină proiecte din domeniul educaţional, social şi protecţia mediului. “Este cel mai frumos lucru din lume când poţi finanţa proiecte caritabile.“, spune Katharina, care şi-ar dori ca mai mulţi români să ofere sprijin: “Cel mai greu este să facă primul pas, însă odată intrat în lumea asta, poţi vedea şi recunoaşte ca beneficiile pe care le primeşti sunt mult mai mari decât eforturile depuse.”

Colegul său Florin Laurențiu s-a simțit bine pe șantier și speră să ajute și de aici înainte: „Mă bucur foarte mult că am avut prilejul de a da o mână de ajutor și sper că am reușit să fac o treabă cât se poate de bună. M-a atras de la bun început ideea de a face bine și sper să mai am ocazia de a mă implica pe viitor în astfel de activități”.

Prin proiectul „Construim împreună pentru comunitate”, dezvoltat în parteneriat cu Fundația Timken și Consiliul Local al municipiului Ploiești, Habitat for Humanity România va construi în sistem cvadruplex opt locuințe în Ploiești, între 2015 și 2017. Aproape 350 de voluntari străini și din companiile românești au muncit până acum la ridicarea locuințelor.

Despre Kaufland România

Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1,300 de magazine în 7 țări. Programele de responsabilitate socială reprezintă o componentă cheie în strategia companiei. Cea mai mare parte a proiectelor noastre de CSR sunt desfășurate în parteneriat cu asociații nonguvernamentale regionale sau naționale și urmărim implementarea de programe sociale complexe ce se adresează unor grupuri mari de beneficiari. Pe lângă educație și evenimente culturale, sprijinim proiectele dedicate protecției mediului înconjurător și pe cele care au ca obiectiv promovarea unui stil de viață sănătos prin intermediul activităților sportive și adoptarea unei nutriții echilibrate. Informații suplimentare pot fi accesate pe www.kaufland.ro.