Familia Dima

1

Familia Dima este o familie frumoasă, binecuvântată cu doi baieți și două fete. Copii au învățat de la părinți să nu se dea bătuți, iar greutațile i-au învățat să fie uniți. Deși părinții nu și-au permis să meargă la școală, copiii sunt ambițioși și au rezultate deosebite la învățătură.

În urmă cu 17 ani, din cauza unor dispute între moștenitori, au fost nevoiți să-și cedeze partea de casă moștenită de la părinți și să locuiască cu chirie.

Acum doi ani și-au pierdut tatăl, care la numai 50 ani, a decedat în urma unei boli necruțătoare. De atunci, Claudiu-Ilie, băiatul cel mare în vârstă de 24 ani, este capul familiei și sprijinul mamei. Maturizat prea devreme, a învățat ce înseamnă să porți de grija unei familii numeroase ca a lor și în același timp să urmezi o facultate și să ai și un serviciu. Lucrează ca lăcătuș- montator și este student în anul IV la Academia Navală Mircea cel Bătrân.

Dupa cursuri îl ajută la muncă și fratele de 17 ani, Bogdan-Gabriel, care este un elev silitor în clasa a IX-a a Liceului Alexandru Ioan Cuza – Navrom din Constanța.

Mama, Luciana-Laurenția, 47 ani, a fost casnică cât au fost copii mici și de doi ani muncește ca îngrijitoare la școala din localitate pentru că de acum în gospodărie se poate baza pe ajutorul  mezinelor, Roxana-Elena de 12 ani și Bianca-Cristina de 11 ani.  Ambele sunt eleve silitoare în clasele a V-a și a VI-a din Cumpăna.

Iși doreau de mult să intre în programul Habitat for Humanity România și să aibă o căsuță numai a lor, mai ales că tatăl a dat o mânăde ajutor pe șantierele asociației încă din 2006 când s-a construit prima locuința la Cumpăna.