Familia Mihăilă

5

Nicoleta și Dan Mihăilă s-au cunoscut în urmă cu 11 ani și s-au căsătorit, sperând la o viață liniștită împreună. În 2005 s-a născut fiul lor Robert, dar după numai patru luni fericirea lor   s-a transformat în tristețe, când acesta a fost diagnosticat cu o boală rară a sângelui. Robert necesită transfuzii de sânge o data la 2-3 săptămâni. Singura șansă de supraviețuire a fost un transplant de celelule stem efectuat la o clinică din Roma, Italia. Problemele de sănătate ale lui Robert nu s-au oprit aici, el a dezvoltat o boală a sistemului imunitar și are nevoie de tratament special. Una dintre recomandările medicilor a fost ca Robert să aibă propria lui cameră în care totul să fie steril.

Toate economiile familei Mihăilă au fost investite în tratamentul lui Robert, dar cu toate acestea nu și-au pierdut speranța că vor avea o casă a lor și vor putea să putea îi asigure toate condițiile pentru a își îmbunătăți starea de sănătate. Această dorință a familiei Mihăilă a devenit o necesitate în contextul problemelor de sănătate cu care se confruntă Robert.

În prezent, Nicoleta, Dan, Robert și Alexandru (fiul Nicoletei dintr-o căsătorie anterioară)  locuiesc într-o garsonieră închiriată de numai 18 metri pătrați.