Familia Vasiliu

4

În urmă cu 15 ani,  Ionuț – 35 ani și Elena – 38 ani și-au unit destinele având certitudinea că viața le va rezerva numai bucurii. Numai ca nu a fost sa fie așa.

Primii patru ani au locuit la părintii lui Ionuț, în Cumpăna, el lucrând ca șofer, iar ea ca patisera.  Greutățile au început să vină când s-a născut primul băiat, Alexandru-Gabriel și au fost nevoiți să se mute de la părinții lui.

Următorii doi ani  au locuit la părintii Elenei în comuna Pantelimon, dar nu au reușit să își găsească de muncă în zonă. Au hotărât să se mute mai aproape de oraș și au locuit un an în satul Vadu. În 2008 s-a născut Felix-Florentin, cel de-al doilea copil. Plecată la muncă în străinatate, sora lui Ionuț le-a propus să stea în casa ei din Cumpăna. Până acum s-au mutat de patru ori, le-a fost greu de fiecare dată să-si strângă agoniseala și să plece în altă parte. Iși doresc stabilitate atât pentru ei, dar mai ales pentru cei doi baieți. Copii sunt elevi în clasa I și clasa a VIII-a la scoala din Cumpăna și își doresc propria cameră, unde să învețe și să se joace.

Ionuț și Cristina muncesc de la 18 ani, însă salariile nu sunt mari și nu reusesc să-și cumpere fără ajutor o locuința. Au auzit de Habitat for Humanity cu câteva zile înainte să se termine perioada de înscriere, au avut noroc și acum sunt în program.