Habitat for Humanity Cluj va construi 15 case pentru a aniversa 15 ani de activitate

 

Asociația Habitat for Humanity Cluj va construi în următorul an 15 locuințe pentru familii cu  venituri mici. Viitorul șantier din comuna Jucu a fost inaugurat astăzi, 13 mai, ziua în care organizația împlinește 15 ani de muncă în favoarea familiilor care au nevoie urgentă de o locuință decentă.

Evenimentul a avut loc în prezenţa autorităţilor locale din Jucu şi a partenerilor Habitat for Humanity Cluj.

„Timp de 15 ani, Habitat for Humanity Cluj a demonstrat că metoda noastră de a aduce împreună familii aflate în nevoie, voluntari locali și internaționali și resurse din comunitate funcționează și este o soluție pentru eliminarea locuirii sărăcăcioase. Clujul este o comunitate cu multe resurse, dar în același timp avem încă lângă noi numeroase familii în Cluj care nu dispun de condiții decente de trai. Aproape un sfert din locuințele din Cluj nu dispun de o baie în casă. Mai mult de o treime din locuințe nu au niciun fel de încălzire centrală sau termoficare adecvată. Vrem să asistăm cât mai multe din aceste familii, pornind de la credința noastră că orice familie are dreptul la o locuință decentă și sănătoasă”, explică Andrei Aroneț, președintele asociației Habitat for Humanity Cluj.

În ultimii 15 ani, asociația non-profit a construit 82 de case, a renovat 55 și a  reabilitat peste 370 de locuințe. Noile construcții din comuna Jucu vor respecta aceleași principii de bază după care Habitat for Humanity lucrează în întreaga lume: vor fi simple, decente și accesibile.

Locuințele se adresează mai multor categorii de familii, în funcție de spațiul util de care dispun: de la doi membri (cuplu tânăr sau familie monoparentală) pentru garsoniere de 37 mp,  la trei membri pentru apartamente de 50 mp, respectiv la familii de 4-5 membri, pentru case de 66 mp.

Familiile care trăiesc în condiții improprii, cum ar fi spații neadecvat izolate, cu igrasie pe pereți, sau fără utilități în casă, pot aplica în continuare la programul de construcție Habitat for Humanity Cluj, pentru a beneficia de una din locuințele din Jucu.

„De la începutul proiectului de la Jucu, eram hotărâți să diversificăm locuințele pe care le construim, pentru a ne putea adresa cât mai multor familii aflate în nevoie. Suntem recunoscători comunității din Jucu pentru deschiderea cu care ne-au primit și pentru toată susținerea pe care am primit-o din partea autorităților locale. Acest proiect are potențialul de a mobiliza un număr record de voluntari și resurse din comunitate. Aștept cu nerăbdare să descopăr în câte feluri se vor implica partenerii și susținătorii noștri pentru a împlini visul a 15 familii de a avea un loc pe care să-l numească acasă.”, declară Ionuț Sâmpetrean, directorul executiv Habitat for Humanity Cluj.

Construcția noii comunități Habitat for Humanity Cluj din Jucu este posibilă cu implicarea voluntarilor locali și internaționali și a susținerii partenerilor locali: Ecolor, SDL Foundation, Transylvania College, Cora și Dennver.

 

Despre Habitat for Humanity Cluj

Habitat for Humanity Cluj este afiliată la Habitat for Humanity România, una dintre cele mai importante organizații din România în domeniul locuirii sociale. Din 1996 construiește, reabilitează, oferă consultanță, suport tehnic și derulează programe de eficiență energetică și de prevenție și răspuns la dezastre pentru grupuri vulnerabile.

Prin cele șapte filiale ale sale din Beiuș, Cluj, Rădăuți, Comănești, Pitești, Cumpăna și Craiova a ajutat peste 16.000 de persoane să aibă un loc decent în care să trăiască, prin construcții de case și reabilitări, și alte 20.000 prin programele de prevenție și răspuns la dezastre. La nivel internațional, Habitat for Humanity a construit și reabilitat peste 800.000 de locuințe pentru 4 milioane de persoane din 80 de țări de pe întreg Globul.

La nivel local, în cei 15 ani de activitate, Habitat for Humanity Cluj a asistat 565 de familii, respectiv 1.131 de persoane prin programele de construcții, renovări și reabilitări, prin construirea a 82 de locuințe în 6 comunități și prin renovarea, reabilitarea și izolarea termică a 360 de locuințe. Mai mult, peste 4.000 de voluntari locali și internaționali au lucrat pe șantierele Habitat for Humanity Cluj.

 

Persoană de contact pentru informaţii suplimentare:

Erika Kramarik, PR Specialist

telefon: 0733 410 011
email: erika.kramarik@habitat.ro
www.habitatcluj.ro

This Campaign has ended. No more pledges can be made.