Habitat for Humanity România își amână evenimentele până după data de 2 mai 2020

Ca urmare a situației actuale provocate de prezența virusului de tip nou Coronavirus și cazurilor în creștere de COVID-19 pe teritoriul României, Habitat for Humanity România își amână toate evenimentele curente până după data de 2 mai 2020. Această decizie are în centru responsabilitatea noastră pentru sănătatea și siguranța voluntarilor, partenerilor, comunităților unde intervenim și, nu în ultimul rând, a angajaților Habitat for Humanity România.

De asemenea, anunțăm suspendarea programului național, cât și a programului internațional de voluntariat, prin care Habitat for Humanity România găzduiește echipe de voluntari pe șantierele unde construim, din motive ce țin de riscul expunerii și răspândirii noului virus.

Prin luarea acestei decizii, Habitat for Humanity România se aliniază cu măsurile luate de Habitat for Humanity la nivel global, cât și cu indicațiile Organizației Mondiale a Sănătății și dispozițiile autorităților naționale și locale.

Este o decizie grea, cu multiple consecințe și dificultăți financiare pentru organizație, pentru familiile-partener și pentru comunitățile pe care le servim. Dar simțim că este o decizie responsabilă și necesară.

Ne cerem scuze public pentru ulterioarele întârzieri apărute în proiectele pe care le desfășurăm. Acestea vor suferi, cel mai probabil, întârzieri privind finalizarea lor, însă promitem să depunem toate eforturile necesare pentru a duce la îndeplinire misiunea asumată de a oferi un acoperiș decent celor care au atâta nevoie de el.

Vom reveni cu informații despre reluarea evenimentelor noastre în perioada ulterioară zilei de 2 mai 2020.

Vă mulțumim pentru înțelegere!

Echipa Habitat for Humanity Romania.