Luare in evidenta familie

Criteriile de selecție a familiilor pentru locuințe

Habitat for Humanity România vine în sprijinul familiilor care locuiesc în condiții dificile și le ajută să rupă cercul sărăciei. Sunt eligibile familiile care:

(1) sunt în nevoie urgentă pentru un adăpost adecvat;

(2) au posibilitatea de a plăti rate lunare, fără dobândă, fără profit, la locuința dobandită prin programul Habitat for Humanity România. Venitul lunar al familiilor trebuie să se încadreze între 1,500 lei și 2,500 lei/familie. Prețul de vânzare al unei case Habitat for Humanity România, în rate fără dobândă, fără profit, pe o perioadă de 20 de ani, este de 110.000,00 lei (+10%).
Familiile beneficiar devin astfel donatori ai organizației Habitat for Humanity România. Ratele plătite de beneficiari merg într-un fond rotitor, numit Fondul pentru Umanitate, din care sunt construite sau renovate alte locuințe pentru familii în nevoie. În felul acesta, o familie care deține o casă Habitat for Humanity ajută altă familie în nevoie să aibă o locuință decentă.

(3) au disponibilitatea de a contribui cu munca voluntară la construcția locuințelor Habitat for Humanity România. Conceptul de muncă voluntară, sweat-equity cum este numit peste tot în lume, nu reprezintă o plată pentru casa primită, ci arată dorința familiei de a se implica alături de voluntari internaționali și corporatiști români în eforturile pentru eradicarea locuirii sărăcăcioase. Pentru a beneficia de o locuință, familiile trebuie să realizeze până la 1,500 de ore de voluntariat, dintre care cel puțin 100 în etapa de preselecție.

 

Înscrie-te

Nume și prenume

Data nașterii

Număr de telefon

Adresă e-mail

Descrie-ne puțin familia ta.

Domiciliul actual (județ, localitate)

Domiciliul actual este:

Descrie-ne locuința în care trăiești acum.

Nr membri familie

Poți sa ne estimezi venitul familiei tale într-o luna?

Avem nevoie să știm totalul veniturilor tale legale (salariul pe cartea de munca, alocațiile copiilor, altele) pentru a ne da seama dacă te încadrezi să achiți locuința Habitat și să devii proprietarul ei, în rate lunare fără profit și fără dobândă.

De unde ai aflat de Habitat for Humanity România?

Vreau să primesc informări pe e-mail