Vrei sa fii voluntar in Malawi?În octombrie 2018, 11 voluntari Habitat for Humanity România au construit 2 case într-un comunitate săracă de lângă capitala Lilongwe, pentru două mame care își cresc singure copiii - Lebita Kaundama și Sofileti Kayitoni.

Peste Lebita și copiii ei, vechea casă s-a prăbușit pur și simplu în timpul unei furtuni puternice. Din fericire, nu au fost grav răniți. Însă locuința lor nu a mai putut fi reparată și s-au adăpostit timp de un an în casa unei mătuși.

Pentru Sofileti și cei patru copii ai săi, fiecare ploaie mai puternică însemna o nouă inundație. Trăiau cu toții într-o casă cu un acoperiș acoperit cu plastic și mănunchiuri din stuf.

Ambele familii au acum o locuință sigură și trainică, cu acoperiș din tablă prin care ploaia nu va mai trece.

În octombrie 2019, o doua echipă de voluntari români vor merge în Malawi pentru a construi un viitor mai bun pentru familii care trăiesc în sărăcie, cu mai puțin de 2 dolari pe zi, la fel ca 70% dintre locuitorii din Malawi.

Dacă vrei să fii voluntar în Africa în 2019, scrie-ne la voluntar@habitat.ro sau lasă-ne datele tale de contact în formularul de aici

Revenim cu mai multe informații despre următorul nostru program de voluntariat în Africa.


Parteneri