Întrebări frecvente

Poți afla detalii despre cum poți merge în Africa cu echipa de voluntari Habitat for Humanity de la colegul nostru Victor Teris, căruia îi poți scrie cu orice întrebare la victor.teris@habitat.ro sau îl poți suna la numărul 0745.293.197.

Costul pe care voluntarii trebuie să îl acopere este de 1970 euro. Suma include costurile logistice (bilet de avion dus – întors din București, cazare, mese), activitățile culturale și o donație care acoperă costurile de construcție a locuințelor. Costul nu include viza pentru Malawi, în valoare de 75 euro.

Poți plăti cei 1970 de euro deodată sau eșalonat, în trei etape:

  • Avans 350 de euro la înscrierea în program. După plata avansului, îți poți crea un profil de fundraiser pe siteul nostru, cu ajutorul căruia poți strânge restul sumei. Poți plăti direct online, cu cardul, sau prin transfer bancar
  • 900 euro până la 1 iunie 2018
  • Diferența o poți plăti până la 18 septembrie 2018

Dacă acest cost îți depășește bugetul putem să îți oferim soluții care să te ajute. Am creat un set de instrumente pentru a te ajuta să aduni suma necesară pentru călătoria de voluntariat: îți vom pune la dispoziție o pagină de fundraising pe care o poți distribui către familie, prieteni, colegi si cunoștințe care pot dona prin această platformă și îți vor ușura efortul de strângere de fonduri. În plus am creat și un manual de fundraising care conține modele, exemple și soluții de strângere de fonduri.

Pe lângă cele 7 zile în care vei lucra la ridicarea caselor, am rezervat 2 zile pentru a vizita țara și pentru a cunoaște mai bine cultura africană. În prima dintre cele 2 zile, vom vizita capitala țării, Lilongwe, iar in cea de-a doua, vom merge la lacul Malawi.
Vei merge în Africa pentru a construi două locuințe într-o comunitate săracă de lângă capitala Lilongwe care acum trăiește în condiții de sărăcie extremă.

Nu, Malawi este una dintre țările cele mai sigure din Africa. Malawi este cunoscută drept ”inima caldă a Africii”, tocmai pentru că locuitorii săi sunt foarte prietenoși.
Veți fi permanent însoțiți de coordonatorul de voluntari Habitat for Humanity România și de un reprezentant local Habitat for Humanity Malawi.

Conform Organizației Mondiale a Sănătății, nu ai nevoie de vaccin contra febrei galbene, deoarece Malawi se află în afara zonei în care această afecțiune este prezentă.

Călătoria are loc în timpul sezonului secetos, când riscul de malarie este scăzut. În această perioadă, se recomandă măsuri normale de precauție (spray anti-insecte, bluze cu mânecă lungă). Dacă preferi, poți opta pentru tratament profilactic înainte de călătorie. Pentru a fi liniștit, îți recomandăm să consulți și un medic înainte de a călători în Malawi.

Viza se cumpără individual la sosirea în Malawi, din aeroport, contra unui cost de 75 dolari. Costul călătoriei nu acoperă prețul vizei, pe care îl vei plăti separat.

Habitat for Humanity Malawi va asigura cazarea într-un hotel decent, curat și sigur.

Vei putea încerca mâncarea locală tradițională, dacă dorești. Însă vei avea acces la mâncare internațională, cu care ești familiar. Vom asigura și apa îmbuteliată pe toată durata călătoriei.
În cazul în care suferi de alergii sau ești vegetarian, te rugăm să ne anunți.

Aeroportul Internațional Henri Coandă din București este punctul de plecare și de sosire în țară. Vom reveni către tine cu detalii exacte despre escală și traseul de zbor.


Parteneri