Mara Matei

5

Totul se poate schimba într-o singură zi. Acest lucru l-a experimentat, cu multă durere, Mara Matei.

Mara Matei și-a intrat în rolul de soție la 19 ani. Ea împreună cu soțul ei și-au început căsnicia sub acoperișul unei case oferite de către socrii acesteia. Locuința era la roșu iar Mara, prin ambiție muncă și credite la bancă a reușit, an cu an, să o transforme într-o locuință frumoasă.

Șase ani mai târziu, Mara a devenit mamă, dând naștere unei fetițe pe nume Alexia. Acum Mara se simțea împlinită. Avea casa pe care și-o dorea, începuse să se dezvolte pe plan profesional, iar Alexia creștea frumos, aducându-i bucurii în fiecare zi. Dar acest sentiment s-a destrămat în momentul în care tatăl Alexiei decide ca el și Mara să pornească pe drumuri diferite. Însă drumul Marei avea să fie unul complicat, căci în urma despărțirii lor, ea a rămas fără casa la care a muncit și pentru care s-a sacrificat atâția ani.

“Am pierdut toată munca de 15 ani. Casa și tot ce e în ea – de la mobilier, la furculițe – o folosesc fostul meu soț, iubita lui și băiețelul ei, care este de aceeași vârstă cu Alexia. Puștiul a primit camera Alexiei și îi este și coleg de clasă. Eu plătesc restanțele care au mai rămas la credit. Mai am de plătit un an și jumătate”, spune Mara.

De la divorț, ea și Alexia locuiesc împreună cu parinții Marei. Tot ceea ce își dorește pentru ea și fetița ei este acel “acasă”, unde fiecare să aibă spațiul său personal pentru desfășurarea activităților zilnice, unde ea să poată lucra pentru realizarea proiectelor sale profesionale care o fac atât de fericită și unde Alexia poate să viseze și să își urmeze visurile. Este tot ceea ce vrea: un loc pe care să îl poată numi “acasă”.

Despre Mara și munca ei pe șantierul din Bacău, acolo unde se lucrează la fundația propriei case, poți citi pe blogul personal: https://maramatei.wordpress.com/