O șansă pentru o viață independentă

Aproximativ 200 de tineri până în 25 de ani din județul Sibiu au șansa de a începe o viață independentă, cu un loc de muncă și o locuință decentă. Tinerii care vor face parte din program sunt expuși excluziunii din cauza vulnerabilității create de lipsa școlarizării, sărăcie extremă, etnie, dizabilitate sau familie monoparentală.

Habitat for Humanity, împreună cu partenerii din proiect, va reabilita o hală aflată pe terenul fostei Școli de aviație din Mediaș, unde vor avea loc activități de economie socială, și va construi un bloc cu 15 apartamente sociale de tranzit.

Cum intervine Asociația Phoenix Speranța, în grijă căreia se află acum aprox. 35 de beneficiari:

  • evaluează capacitatea de muncă și nevoia de dezvoltare a fiecărui beneficiar
  • oferă consiliere individuală
  • mediază pentru găsirea unui loc de muncă adecvat, în unitatea protejată Phoenix Speranța sau pe piața muncii
  • oferă consiliere și sprijin permanent pentru viață independentă (păstrarea locului de munca și locuirea autonomă)

Medias-20
„Numărul de tineri vulnerabili reintegrați, principalul indicator de performanță al proiectului, relevă convingerea noastră că fiecare om se cuvine să fie ajutat în așa fel încât să-și ia, fie și parțial, viața în propria raspundere; fiecare trebuie stimulat să-și dorească să fie un membru activ în comunitate, având  dreptul să primească sprijin, dar și obligația de a oferi ceea ce poate, societății. Ecuația individ societate este una a participării si anume a ambilor termeni.”, 
Maria Stănescu, Project Manager Asociația Phoenix Speranța

Asociația Phoenix Speranța a fost înființată în 2001 pentru a veni în sprijinul persoanelor cu dizabilități. Asociația furnizează servicii sociale destinate copiilor și persoanelor cu dizabilități în cadrul: Centrului de Zi, Centrului de Instruire vocațională, Centrului de Informare și Orientare Profesională.

Din structura asociației, din 2007, mai face parte și Unitatea Protejată “Primul Pas” cu activități lucrative în patru ateliere (tâmplărie, croitorie, decorațiuni, manufacturare săpun natural) în care 11 persoane cu dizabilități au statut de angajat. Zilnic, în asociație își depășesc limitele aproximativ 30-35 de persoane cu dizabilități, sprijiniți de o echipă de 13 angajați specialiști sau cu funcții administrative.

PARTENERI

This Campaign has ended. No more pledges can be made.


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/habitat/public_html/wp-content/plugins/appthemer-crowdfunding/includes/theme-stuff.php on line 122