Relansarea învățământului tehnic din România

Povestea de succes de la Urlați

Atunci când o comunitate face casă bună cu o companie internațională se întâmplă lucruri excepționale. Procter & Gamble, Habitat for Humanity România și autoritățile locale din Urlați și-au unit forțele și vor construi o nouă sală de cursuri pentru cei 28 de elevi ai clasei cu profil tehnic.

Este povestea de succes de la Urlați, un orășel cu 10 mii de locuitori din Prahova, unde Procter & Gamble se implică în mod constant în proiectele educaționale ale comunității. În urmă cu 3 ani, cu sprijinul Liceului Teoretic din oraș, compania a reușit înființarea unei clase tehnice de electroniști-automatiști. Lucrurile nu s-au oprit însă aici. Angajații P&G sunt permanent alături de copii și îi sprijină cu materiale pentru practică, îi ajută să participe la concursuri de profil sau îi primesc în vizită la fabrică pentru a învăța ce înseamnă o meserie chiar de la cei care o practică. Școala de meserii a fost însă peste puterile de găzduire ale Liceului teoretic, așa că Procter and Gamble a venit cu o soluție temporară, un container adaptat condițiilor de studiu, amenajat în curtea școlii.

1000x627_v3

La începutul acestui an a prins contur și noul proiect. Liceul Teoretic Brâncoveanu Vodă, în colaborare cu Primăria Urlați, a oferit terenul, P&G a alocat banii și oamenii, iar Habitat for Humanity România a făcut proiectul noii clase. Mai mult, voluntarii P&G s-au alăturat fără ezitare proiectului, ideea că vor ajuta la construirea unei săli de curs de la zero pentru elevii din Urlați fiind pentru ei un motiv de mândrie. Copiii vor putea învăța acum o meserie, la ei acasă.

Ridicarea clasei e motivată nu doar de nevoia unui spațiu potrivit învățării ci și de talentul viitorilor meseriași, dovada fiind premiile și rezultatele pe care le obțin la competițiile la care participă. O clasă tehnică aflată la început de drum, creată pentru a forma profesioniști care să contribuie la dezvoltarea comunității.

De 8 ani Procter and Gamble scrie la Urlați o poveste de succes românească. Oamenii de aici au șansa să descopere în fiecare zi că meseria transmisă de la o generație la alta înseamnă atât să muncești cu plăcere, cât și să construiești viitorul împreună cu cei alături de care ai crescut, acasă, în România.

Elevii de la clasa cu specializare electronist-automatist au acum șansa de a visa cu ochii deschiși la un loc de muncă în oraș. La toamnă îi așteaptă o nouă surpriză, vor păși în clasa ridicată cu sprijinul financiar al companiei, în colaborare cu Liceul Teoretic și cu forța voluntarilor Habitat for Humanity Romania.

PARTENERI