Reclădim clipe senine

Pentru mai mult de 2000 de adulți și copii care trăiesc cu o boală incurabilă, centrul HOSPICE Casa Speranței reprezintă o a doua casă. Este locul unde găsesc puterea de a merge mai departe și a face ca fiecare clipă să conteze. Locul unde se încarcă cu energie pozitivă și unde învață să nu își lase viața în mâinile bolii.

Pentru ei, Habitat for Humanity România și ENGIE România vor reabilita și vor eficientiza energetic clădirea centrului HOSPICE Casa Speranței din Brașov. Economiile importante la facturile de energie electrică și termică vor permite HOSPICE să investească în mai multe servicii de îngrijire paliativă: 140 zile de spitalizare sau 395 de vizite de îngrijire la domiciliul pacienților, în fiecare an.

 

Centrul HOSPICE Casa Speranței din Brașov este prima unitate de îngrijire paliativă din România. În fiecare an, peste 2.000 de adulți și copii care trăiesc cu o boală incurabilă beneficiază, gratuit, de serviciile paliative oferite de personalul medical HOSPICE. Centrul include secții de internare pentru adulți și copii, centre de zi, săli pentru kinetoterapie, cabinet de consiliere psihologică și unitate pentru îngrijiri în regim ambulatoriu și oferă servicii de îngrijire paliativă la domiciliul pacienților.

 

 

Clădirea centrului HOSPICE Casa Speranței Brașov, cu o suprafață de 1280 metri pătrați, nu a mai fost renovată de la momentul construcției sale, în 2002. Acum, există zone unde apa se infiltrează în interior, tencuiala este avariată, acoperișul trebuie reparat și izolația termică a clădirii îmbunătățită. Centrul se confruntă cu costuri mari de întreținere și încălzire.

La finalul lucrărilor, clădirea va fi termoizolată complet și va dispune o centrală termică nouă și de cazane pentru încălzire mai performante, acoperișul va reparat și vor fi montate panouri solare. Iar centrul HOSPICE Casa Speranței va putea face economii importante la facturile de energie electrică și termică.

 

PARTENERI