Teambuilding pe șantier

Voluntariatul pe șantierele Habitat for Humanity România este printre cele mai motivante experiențe de implicare socială și teambuilding de la noi. Voluntarii muncesc cot la cot cu familiile beneficiare și au la sfârșitul zilei, săptămânii, satisfacția muncii lor: văd ridicată o casă nouă sau una complet renovată. Interacțiunea cu beneficiarii și ceilalți colegi oferă un sentiment unic, de liniște interioară și chiar de reașezare a valorilor personale.

PESTE 2,000 DE VOLUNTARI NE AJUTĂ ÎN FIECARE AN

În fiecare an, pe șantierele noastre vin  aproximativ 1.200 de voluntari internaționali și 800 din companiile din România. În ultimii 20 de ani, peste 32.000 de voluntari internaționali și corporatiști români au lucrat pe șantierele noastre, în sprijinul oamenilor care au nevoie de o locuință decentă și accesibilă ca preț.

Tot mai multe companii din România includ acțiunile de voluntariat în strategia proprie de responsabilitate sociala (CSR), dar și în programele de employee engagement dezvoltate de departamentele de vânzări sau HR. Angajați din peste 40 de companii au fost până acum voluntari pe șantierele noastre.

Vreau să vin cu colegii în teambuilding pe șantier. Cum facem?

Povestim mai întâi despre șantierele pe care le avem deschise și decidem împreună, în funcție de perioada dorită și de numărul de voluntari, care este cea mai potrivită locație. De obicei, echipele corporate vin una sau două zile pe șantier. În prima zi se pot organiza conferințe sau alte activități de echipă, iar a doua zi vin muncesc pe șantier. Pe lângă acestea, putem plănui împreună și activități culturale sau de relaxare și, de ce nu, chiar o petrecere.

O echipă de voluntari este formată din 20, maximum 25 de angajați.

După ce te-ai hotărât la dată și la numărul de echipe cu care vrei să vii pe șantier, rămâne în sarcina noastră să ne ocupăm de buget, transport, cazări, mese pe șantier, etc. Tu vei fi persoana de contact din companie și vom lucra împreună să organizăm un teambuilding de succes.

La finalul experienței de teambuilding, vei primi de la noi evaluările colegilor. De obicei, gradul de satisfacție se situaează în jurul a 95%.

Siguranța pe santier

Siguranța voluntarilor noștri este pe primul loc. Nu sunt necesare abilități speciale pentru a face voluntariat pe șantier, nici măcar să știi să bați cuie. Voluntarii sunt îndrumați pas cu pas de specialiști Habitat for Humanity România. Înainte de a munci pe șantier, fiecărui voluntar i se face protecția muncii.

Costuri teambuilding

Voluntarii care vin pe șantierele noastre își acoperă toate costurile logistice (cazare, masă, transport, recreare, echipamente de protecție și costuri de coordonare) și, în plus, vin cu o donație pentru sprijinirea proiectelor de construcție și renovare. Munca și donațiile voluntarilor noștri au ajutat mii de persoane să aibă un loc mai bun în care să locuiască și să își crească în siguranță copiii.

De obicei, compania este cea care acoperă, pentru angajații săi, costurile logistice și donația recomandată. În alte cazuri, angajații sunt sprijiniți să organizeze diferite evenimente de strângere de fonduri pentru acoperirea acestei sume.

FII VOLUNTAR

Primul pas este să ne întâlnim și să îți povestim mai multe despre programele noastre și despre cum poți să îți implici colegii în activități de voluntariat și teambuilding pe șantier. Scrie-ne pe adresa iolanda.burtea@habitat.ro sau ne putem auzi la telefon 0731.039.103.

 

Află mai multe despre voluntarii noștri

Video voluntari

This Campaign has ended. No more pledges can be made.