Wienerberger și Habitat For Humanity își extind parteneriatul pentru următorii trei ani

19

Grupul Wienerberger, unul dintre cei mai importanți producători de materiale de construcție din lume, și Habitat for Humanity International anunță prelungirea parteneriatului lor pentru următorii trei ani.

Conform noului acord, care acoperă perioada 2018-2021, Wienerberger va sprijini proiectele Habitat for Humanity de reconstrucție și eficiență energetică în Bulgaria, România, Ungaria, Polonia, Macedonia, Marea Britanie și Slovacia. De asemenea, parteneriatul va spori gradul de conștientizare a problemelor legate de locuire și va promova politici mai bune în Europa Centrală și de Est. Wienerberger nu numai că sprijină parteneriatul financiar, ci ajută și cu echipe de voluntari care se implică fizic în proiectele de construcție și în oferirea de consultanță tehnică.

Cooperarea în advocacy

Cooperarea în materie de advocacy contribuie foarte mult la creșterea gradului de conștientizare a importanței locuințelor sigure și sănătoase pentru orice dezvoltare educațională, economică și socială ulterioară.

Împreună Wienerberger și Habitat for Humanity International readuc această agendă în atenția guvernelor naționale și locale, factorilor de decizie politică, primarilor, etc.

Partemeriatul între Wienerberger și Habitat for Humanity International a început în 2012

Inițial, Wienerberger a susținut proiecte de locuințe Habitat for Humanity în România și Bulgaria, oferind sprijin financiar, cărămizi, țigle pentru acoperiș, expertiză tehnică și voluntari. Aproape 130 de familii au primit o locuință nouă sau și-au renovat casele. Compania a construit, de asemenea, împreună cu Habitat for Humanity, un nou spital și o școală în România, ajutând mai mult de 1.360 de persoane. În total, au fost ajutați mai mult de 2.000 de adulți și copii în nevoie.

Cel de-al doilea parteneriat între Wienerberger și Habitat for Humanity International a crescut pentru a contribui la inițiativele Habitat for Humanity din Polonia, Ungaria și Statele Unite, unde se construiesc case pentru familii vulnerabile, precum și centre comunitare/educaționale, noi săli de clase și case mai bune pentru persoanele cu dizabilități și în vârstă. De la începutul parteneriatului am ajutat împreună peste 3.000 de persoane vulnerabile.

Contribuție semnificativă la reducerea sărăciei

Acesta este un parteneriat important atât pentru Wienerberger, cât și pentru Habitat for Humanity International„, a declarat Torre Nelson, Vicepreședintele Area pentru Habitat for Humanity în Europa, Orientul Mijlociu și Africa. „Parteneriatul cu Wienerberger, a cărui contribuție semnificativă a ajutat la reducerea sărăciei, este foarte apreciat. Aceștia ne-au ajutat cu donarea de produse eficiente din punct de vedere energetic, la construirea de case pentru familiile aflate în nevoie, centre comunitare, centre educaționale, noi săli de clase, centre pentru persoanele cu handicap, centre pentru persoanele în vârstă, trimiterea de voluntari pentru a ajuta la expertiza tehnică și abordarea problemelor esențiale ale locuințelor în țările în care nevoia este atât de mare.”