Despre noi

O locuință decentă poate rupe cercul sărăciei. Credem cu tărie în acest lucru din 1976, de când lucrăm pentru viziunea noastră: o lume în care toți oamenii au posibilitatea să locuiască decent. Cu sprijinul nostru, peste 6 milioane de oameni din peste 70 de țări au un loc mai bun în care să trăiască, o casă nouă sau una complet renovată.Suntem o asociație creștină, non-profit, ce lucrăm alături de oameni de pretutindeni, din toate păturile sociale, rasele, religiile și naționalitățile pentru a elimina locuirea precară.

Habitat Internațional

Habitat for Humanity a fost fondată în 1976 în SUA de către Millard şi Linda Fuller şi a revoluţionat la nivel mondial conceptele de locuire socială, de voluntariat şi de implicare socială a comunităţilor locale. Habitat for Humanity sprijină în acest moment locuirea decentă din peste 70 de țări din Statele Unite și Canada, America Latină și Caraibe, Africa și Orientul Mijlociu, Europa Centrală și Asia, Asia și Pacific.

Habitat for Humanity România

Ideea şi conceptul Habitat for Humanity au prins viaţă în România în anul 1996 în micul oraș din nord-vestul țării, Beiuș (județul Bihor). România a fost a 50-a țară Habitat for Humanity din lume.

Habitat for Humanity România a devenit cel mai mare ONG din România în domeniul locuirii sociale, cu misiunea de a elimina adăpostirea sărăcăcioasă și lipsa de adăpost. Am reușit să ajutăm peste 19.000 de persoane să aibă un loc decent în care să trăiască, prin construcții de case noi și reabilitări, și alte 45.000 prin programele de prevenție și răspuns la dezastre.

Active Countries Map FY2016

Susține misiunea Habitat for Humanity România