Beneficiari

În toate proiectele de reabilitare și construcție lucrăm împreună cu beneficiarii, cu intreaga comunitate si cu voluntari din cadrul corporatiilor internationale si din Romania. Familiile acceptate în programul Habitat for Humanity trebuie să participe activ la ridicarea propriei case şi la casele celorlalte familii beneficiare din comunitatea lor.

Programele noastre sunt orientate spre responsabilizarea familiilor şi a comunităţii. Nu facem cadou locuinţele pe care le construim, ci odată lucrarea terminată, costurile de reabilitare sau construcţie sunt achitate de familiile beneficiare în rate lunare, pe o perioadă de până la 20 de ani, fără dobândă, fără profit. Odată ce costurile de construcţie sunt achitate, familia intră în proprietatea deplină a locuinţei.

Sumele încasate se consolidează în „Fondul pentru Umanitate”, un fond rotitor prin care sunt ajutate ulterior mai multe familii.

Cum alegem beneficiarii

Oamenii în nevoie trec printr-un proces de selecție care depinde de mai mulți factori și, în funcție de proiectele derulate în acel moment de Habitat for Humanity, se poate întinde pe o perioadă mai îndelungată de timp.
Pentru a intra de programul Habitat for Humanity România, beneficiarii trebuie:

  • Să aibă nevoie urgentă de locuință simplă, decentă, accesibilă;
  • Să aibă un venit minim din care să poată returna o rată lunară pentru Habitat for Humanity. Această sumă va intra într-un fond rotitor care va ajuta la susținerea altor familii în proiecte similare;
  • Înainte de a fi selectați, posibilii beneficiari trebuie să facă 100 de ore de voluntariat în proiectele Habitat for Humanity existente în comunitate;
  • Să se situeze în apropierea filialelor noastre active:  Beiuș – Bihor, Cluj Napoca – Cluj, Comănești – Bacău, Rădăuți – Suceava. Biroul național din București derulează programe și în alte regiuni din țară. Scrie-ne pe adresa info@habitat.ro pentru a afla mai multe.

PROCESUL DE SELECȚIE


Aplică pentru o locuințăAflă cum s-a schimbat viața beneficiarilor noștri