Cine suntem

Habitat for Humanity este o organizație non-profit globală, prezență în 70 de țări, care are misiunea de a eradica locuirea precară și de a ajuta comunitățile vulnerabile să depășească lipsa cronică a locuințelor decente și accesibile.

În anul 1996, România a devenit cea de-a 50-a țară din întreaga lume care s-a alăturat misiunii Habitat for Humanity. Organizația a prins viață în nord-vestul țării, în orașul Beiuș, județul Bihor.

De 27 de ani, Habitat for Humanity România construiește locuințe decente pentru familii cu venituri reduse și ridică de la 0 sau reabilitează centre de utilitate publică în comunități vulnerabile. De asemenea, organizația derulează programe de prevenție și răspuns la dezastre naturale precum și programe de advocacy în domeniul locuirii sociale.

Până în prezent, Habitat for Humanity România a ajutat peste 100.000 de români să aibă un cămin primitor sau să își îmbunătățească condițiile de locuit și a construit sau reabilitat peste 5.100 de locuințe.
Habitat for Humanity România este o organizație de voluntariat, voluntarii fiind cei care dau voce și suflet proiectelor noastre. În ultimii 27 de ani, peste 43.000 de voluntari români și străini au muncit pe șantierele din țară.

Misiune

Habitat for Humanity România aduce oamenii împreună pentru a construi case, comunități și speranță.

Viziune

Credem într-o lume în care toți oamenii au posibilitatea să locuiască decent.

Valori