BIG BUILD 2020

Share this campaign!

Beneficiari: WIP

BIG BUILD 2020

 

I. Descriere:

 

Povestea BIG BUILD merge mai departe și anul acesta, în ciuda tuturor provocărilor. Ne continuăm misiunea și aducem încă o dată oamenii împreună pentru a construi speranță, deoarece o locuință decentă este mai importantă acum ca oricând.

 

În lumea lui #StămAcasă, casa a devenit prima linie de apărarea împotriva noului coronavirus.

 

Însă nu toate familiile au acces la un acoperiș sigur care să le protejeze de acest virus. Pentru cele mai multe familii, în ultimele luni,”acasă” a însemnat mai degrabă un loc nesigur, unde sănătatea le-a fost pusă în pericol. Încăperile mici care țin loc de adăpost pentru mai multe generații și lipsa utilităților de bază au accentuat riscul de infectare în rândul familiilor vulnerabile.

 

Incertitudinea pe care noi o simțim acum, familiile vulnerabile o simt de ani, dacă nu de generații.

 

Pentru aceste familii vom organiza și anul acesta evenimentul BIG BUILD. Între 21 și 25 septembrie 2020, Habitat for Humanity România va construi în comuna Berceni, județul Prahova, 8 locuințe pentru 8 familii, în doar 5 zile. Deși locuințele vor fi ridicate tot în sistem accelerat, casele nu vor mai fi construite de la 0 anul acesta. Condițiile impuse de pandemia de COVID-19 ne-au determinat să regândim evenimentul, astfel că am decis să construim pe un șantier deja început.

 

Casele vor fi construite cu ajutorul voluntarilor, iar pe șantier vor fi respectate toate măsurile de prevenire a răspândirii infectării cu noul coronavirus.

 

O locuință decentă este mai importantă ca oricând. Și acum, mai mult ca oricând, avem nevoie de tine la BIG BUILD.

 

II. Cum poți fi voluntar la BIG BUILD?

 

1. Voluntar pe șantier

 

Poți fi voluntar BIG BUILD participând fizic la construirea celor 8 locuințe pe șantierul din Berceni, județul Prahova.

 

Te așteaptă 5 zile de lucru intens pe șantier. În fiecare dimineață trebuie să fii pe șantier la ora 08:00, iar programul de lucru se va încheia la ora 17:30. Până vineri vom ridica pereții, îi izolăm termic, montăm acoperișul, ușile și ferestrele. La finalul celor 5 zile de eveniment, casele sunt finalizate în proporție de 100% la exterior și 80% la interior.

 

Familiile vor fi și ele prezente pe șantier. Le vei putea cunoaște povestea și vei lucra alături de ele la casele în care acestea vor locui.

 

Pentru a fi voluntar pe un șantier BIG BUILD, te rugăm să strângi o donație de 500 de lei, cu care noi vom cumpăra materiale de construcții pentru casa la care vei lucra.

 

Pentru a strânge mai ușor banii, îți creezi un profil de fundraiser și dai de veste prietenilor că pot face o donație online pentru tine.

 
 • Poți fi voluntar 2, 3 sau 5 zile
 •  
 • Ești confirmat ca voluntar după ce strângi donația de 500 RON
 •  
 • Cu donația ta, cumpărăm materiale de construcții și acoperim costurile pentru tricou și echipamentul tău de protecție
 •  
 • Noi asigurăm pauzele de cafea și prânzul pe șantier
 •  
 • Tu te ocupi de transport și cazare
 •  

  2. Voluntar virtual

   

  Trăim vremuri incerte, și înțelegem cât de dificilă poate fi decizia de a te afla undeva departe de siguranța propriului cămin. Tocmai de aceea, anul acesta, ne-am hotărât să creăm posibilitatea ca cei care nu pot ajunge pe șantier, însă își doresc să ne rămână aproape, să poată fi voluntari virtuali la BIG BUILD.

  Ce presupune să fii voluntar virtual?

   

  Îți creezi un profil de fundraiser, unde trebuie să strângi o donație recomandată de 500 RON, cu care ne vei ajuta să acoperim costurile pentru materialele de construcții necesare la finalizarea caselor.

   

  Ești confirmat voluntar virtual la BIG BUILD 2020, după ce strângi suma de 200 RON. Odată strânsă această sumă, noi îți trimitem prin curier echipamentul de voluntar care constă într-o cască, un tricou și mănuși. Cu ajutorul acestui echipament te poți alătura challenge-ului #buildathome și îți poți convinge prietenii să doneze în continuare pentru tine.

  #buildathome challenge

   

  Este ideea noastră prin care vom aduce atmosfera de pe șantier chiar la tine acasă. Cum?

   

  Tu te fotografiezi sau te înregistrezi video purtând echipamentul de voluntar și faci o postare pe social media folosind hashtag-ul #buildathome, prin care dai de veste prietenilor că ești voluntar virtual la BIG BUILD și că te pot susține printr-o donație.

   

  După ce vei fi confirmat ca voluntar virtual, vei putea avea acces live la atmosfera de pe șantier, timp de 5 zile. Vei putea urmări în timp real mobilizarea voluntarilor și evoluția construcțiilor, iar la sfârșitul zilei vei primi de la noi cele mai frumoase momente de pe șantier, surprinse în fotografii.

   

  Așa a fost atmosfera la edițiile BIG BUILD din anii trecuți. La BIG BUILD 2018 am construit 8 locuințe la Cumpăna, județul Constanța, iar la BIG BUILD 2019 am construit 10 locuințe pentru 10 familii, la Vaideeni, județul Vâlcea, alături de 450 de voluntari români și internaționali.

     

  3. Pentru cine construim

   

  În lumea lui #StămAcasă, casa a devenit prima linie de apărarea împotriva noului coronavirus.

   

  Însă nu toate familiile au acces la un acoperiș sigur care să le protejeze de acest virus. Pentru cele mai multe familii, în ultimele luni, ”acasă” a însemnat mai degrabă un loc nesigur, unde sănătatea le-a fost pusă în pericol. Încăperile mici care țin loc de adăpost pentru mai multe generații și lipsa utilităților de bază au accentuat riscul de infectare în rândul familiilor vulnerabile.

   

  Incertitudinea pe care noi o simțim acum, familiile vulnerabile o simt de ani, dacă nu de generații.