Un adăpost sigur departe de casă

Am strâns lei

 

Dă vestea mai departe în social media


© Umit Bektas / Reuters Pictures

Întindem o mână de ajutor refugiaților ucraineni care au nevoie de adăpost.

#unitipentruucraina

Din anul 1996 ajutăm familiile vulnerabile să aibă acces la locuire decentă.

Încă de la începutul războiului în Ucraina, ne-am mobilizat pentru a oferi sprijin refugiaților care au părăsit zona de conflict, în speranța că vor găsi adăpost sigur în țările vecine, inclusiv România.

UNCHR estimează că aproape 7 milioane de oameni și-au părăsit țara, iar peste 1 milion de cetățeni au ajuns în România, conform datelor oficiale. Acest lucru a generat o nevoie urgentă de soluții de cazare pe termen scurt, mediu și lung.

Suntem prezenți cu echipe mobile la Siret și Isaccea, cele mai tranzitate puncte de frontieră, dar și în București, la Gara de Nord, pentru a identifica nevoile de la fața locului.

 

Care este răspunsul nostru la situația actuală?

Milioane de locuitori ai Ucrainei au rămas fără locuințe în urma conflictului. Și-au părăsit țara lăsând în urmă oameni dragi și locul pe care îl numesc „acasă”. 

Am deschis un fond de urgență care va contribui semnificativ la acoperirea nevoii de adăpost pentru persoanele care sosesc în România. Vom interveni cu soluții atât pentru locuirea de urgență, cât și pentru locuirea tranzitorie și pe termen mediu. În funcție de evoluția situației și de necesități, dar și de fondurile colectate, printre soluții se pot număra:

  • identificarea unor variante temporare de adăpost, în unități acreditate de cazare;
  • furnizarea de kit-uri de urgență și echipamente adecvate în taberele mobile amplasate la punctele de frontieră;
  • sprijin financiar pentru acoperirea costurilor de chirie ale refugiaților ucraineni;
  • găsirea unor soluții de adăpost pe termen lung a refugiaților care au aplicat pentru azil în România;
  • amenajarea spațiilor interioare în incinta clădirilor care găzduiesc persoane din Ucraina pe termen mediu și lung;
 
Sprijinul nostru în cifre
Cifre-Ucraina-landscape
 
*Suma alocată cauzei este de 2 Euro. Nu se percepe TVA pentru donaţiile de pe abonament. În reţelele Digi Mobil, Orange şi Telekom România Mobile, pentru cartelele preplătite, TVA-ul a fost reţinut la achiziţionarea creditului. Pentru donaţiile de pe cartele preplătite, în reţeaua Vodafone utilizatorii nu plătesc TVA. Campanie realizată cu sprijinul Digi Mobil, Orange Romania, Telekom Romania Mobile şi Vodafone Romania
 
Ajută-ne să oferim refugiaților ucraineni un adăpost sigur departe de casă!
 #unitipentruucraina