Familia Lăcraru Sorin

Diana și Sorin, în varstă de 28, respectiv 29 de ani, au trei copii: Alexandra Elena (9 ani), David (5 ani) si Ștefan (1 an). În 2014, în urma inundațiilor, casa lor a fost aproape dărâmată. După potop, ei au fost mutați temporar într-un container care, oricât de dureros ar suna, le-a devenit „casă”, iar de patru ani, cei cinci membri ai familiei locuiesc într-un bordei din chirpici.

Casa nu este prevăzută cu toaletă sau bucătărie, iar mâncarea este pregătită într-un hambar. Venitul lunar al familie se rezumă la 1263 lei, salariul tatălui plus alocația copiilor. Din banii aceștia, părinții asigură hrană, lemnele pentru încălzire, dar și tratamentele micuțului David care suferă de tetrapareză spastică, pe care în ciuda situației financiare precare, părinții îl duc de trei ori pe săptămână la terapie și recuperări.

Ei își doresc o casă în care copiii lor să crească frumos și să locuiască în condiții decente, o casă suficient de spațioasă pentru ca David să poată realiza și acasă exercițiile recomandate de medic.