Advocacy

Programele de advocacy vizează interacțiunea cu autoritățile locale și centrale cu atribuții în realizarea politicilor de locuire,  urbanism și voluntariat. Strategia noastră implică și alte organizații guvernamentale și non-guvernamentale, parteneri din societatea civilă, precum și experți independenți preocupați de tematica locuirii. Ne bazăm pe partenerii noștri locali, regionali și internaționali pentru a contribui împreună la procesele decizionale care au impact asupra condițiilor de locuit.

Prin crearea de parteneriate durabile și schimbul constant de expertiză, ne propunem astfel să contribuim la elaborarea și, după caz, modificarea inițiativelor legislative în domeniul locuirii, cu scopul de a facilita accesul grupurilor vulnerabile la locuirea decentă, sigură și accesibilă ca preț.

Pe lângă activitățile clasice de advocacy, o preocupare constantă a organizației este informarea și educarea publicului larg cu privire la nevoile de locuire din țară și nu numai. Până în prezent, peste 3.000 de elevi și studenți din întreaga țară au participat la ateliere și cursuri vizând nevoile de locuire decentă din lume.

Habitat for Humanity România face eforturi în fiecare zi pentru a oferi șanse egale la locuire decentă tuturor oamenilor.

Sub umbrela Zilei Mondiale a Locuirii, marcată anual la începutul lunii octombrie, continuăm să atragem atenția asupra accesului egal la locuire decentă.

Pandemia de COVID-19 ne-a făcut mai conștienți de importanța unei locuințe sigure și adecvate. Cu toate acestea, în orașele din întreaga lume, 1.8 miliarde de oameni nu aveau un adăpost sau trăiau deja în așezări informale, înainte de începerea pandemiei. Totodată, 3 miliarde de oameni nu au acces la utilități care să le permită o igienă de bază.

Mai multe informații despre Ziua Mondială a Locuirii și tema de anul acesta, aici.

#WorldHabitatDay #BSG #housingforall #decenthousing