Centrul BufKids – Cantina (corpul B)

Construim o cantină în curtea Centrului Bufkids, localizat în orașul Buftea, unde copiii care beneficiază de activitățile organizate la centru vor primi în curând o masă caldă zilnică. 

 

CONTEXTUL PROIECTULUI

În septembrie 2020 am inaugurat Centrul Bufkids care are rol de afterschool, pentru a oferi o șansă mai bună la educație copiilor din două comunități vulnerabile ale orașului Buftea – Flămânzeni și Buciumeni. 

În ianuarie 2022 am început lucrările la a doua clădire (Corpul B), unde vor fi amenajate o bucătărie și o cantină pentru elevii care vin frecvent la centru. Continuarea proiectului a plecat de la ideea că niciun copil nu poate învăța dacă îi este foame. Pentru o mai bună concentrare la teme și orele suplimentare, aceștia au nevoie de cel puțin o masă sănătoasă și consistentă pe zi. 

Lucrările la cantină sunt realizate cu ajutorul echipelor de voluntari și vor fi finalizate până la finalul anului 2023. 

 

BENEFICIARI & NEVOIA

Beneficiarii proiectului sunt aproximativ 50 de elevi care învață în 2 școli din comunitate: Școala nr. 3 din Flămânzeni și Școala nr. 4 din Buciumeni. Aceștia provin din familii vulnerabile, care reușesc cu greu să le ofere acces la educație și la o alimentație echilibrată. 

Condițiile precare de trai amplifică riscul abandonului școlar în rândul copiilor, iar șansele ca aceștia să se dezvolte emoțional și intelectual sunt din ce în ce mai scăzute. 

 

ROLUL COMUNITĂȚII

Responsabilitatea noastră este de a strânge fonduri și a mobiliza echipe de voluntari pentru construirea cantinei. Ulterior, aceasta va fi administrată împreună cu Centrul Bufkids de Asociația Hercules, cu o experiență de peste 10 ani în lucrul cu copiii care provin din familii vulnerabile.

Terenul pe care au fost ridicate cele 2 clădiri a fost alocat gratuit de către Primăria Buftea, la fel și racordarea la utilități.

Cantina va respecta principiile de eficiență energetică pentru a menține costurile pentru utilități cât mai mici. În acest fel, mai multe fonduri vor fi alocate programelor educaționale derulate de Asociația Hercules.

Galerie:

Partener strategic

Partener principal

Parteneri

  • logo-partener

Cu sprijinul

  • logo-partener
  • logo-partener
  • logo-partener
  • logo-partener
  • logo-partener