Centrul BufKids – Cantina (corpul B)

Construim o cantină în curtea Centrului Bufkids, unde copiii care beneficiază de activitățile organizate la centru să primească o masă caldă zilnică. 

În septembrie 2020, Habitat for Humanity România a inaugurat Centrul Bufkids, pentru a oferi o șansă mai bună la educație copiilor din două comunități vulnerabile ale orașului Buftea – Flămânzeni și Buciumeni. 

Beneficiarii proiectului sunt elevi care învață în 2 școli din comunitate: Școala nr. 3 din Flămânzeni și Școala nr. 4 din Buciumeni.

În comunitățile vulnerabile, copiii sunt cei mai afectați de condițiile în care trăiesc.  Aceștia au parte de o educație precară, ce amplifică riscul abandonului școlar, iar șansele ca aceștia să se dezvolte emoțional și intelectual sunt din ce în ce mai scăzute. O cantină care le va oferi o masă caldă zilnică împreună cu activitățile organizate la centru vor crește șansele copiilor la un viitor mai bun.

Habitat for Humanity România este responsabil pentru construirea cantinei. Cantina și Centrul Comunitar vor fi administrate de Asociația Hercules, cu o experiență de peste 10 ani în lucrul cu copiii care provin din familii vulnerabile.

Cantina va fi construită pe parcursul a doi ani și va respecta principiile de eficiență energetică pentru a menține costurile pentru utilități cât mai mici. În acest fel, mai multe fonduri vor fi alocate programelor educaționale derulate de Asociația Hercules.

Galerie: