HAB

HAB (Healthy and Accesible Buildings) este programul prin care Habitat for Humanity România construiește locuințe și centre comunitare noi, face reparații și reabilitări,  oferă consultanță, trainguri de eficiență energetică și asistență cu materiale de construcție.

Soluțiile de construcție oferite de Habitat for Humanity pleacă de la ideea simplității, a tehnicii de construire abordabile de către cei fără experienţă, a implicării beneficiarilor şi a comunităţii prin voluntariat local şi global. Totul se bazează pe eficienţă maximă, atât pentru a reduce costurile la o sumă minimă accesibilă familiilor cu venituri mici, dar şi pentru a construi locuinţe economice din punct de vedere energetic.

LOCUINȚE NOI

Casele noastre (unifamiliale, duplexuri sau qvadruplexuri) sunt construite cu preponderenţă pe structuri uşoare din lemn, după modelul american.

Citește despre avantajele și dezavantajele locuințelor de lemn

Din 1997 şi până astăzi ne-am specializat pe acest tip de construcţie, simplu şi eficient. Avem însă si un numar mare de  proiecte în care folosim cărămidă Porotherm de la Wienerberger.

Suprafeţele utile ale locuinţelor noi variază între

  • 28 mp (locuinţe monoparentale),
  • 45 – 55 mp (locuinţe unifamiliale)
  • 70 mp (locuinţe pentru familii cu mulţi copii).

Din acest punct de vedere,  casele Habitat for Humanity se află la limita inferioară a standardelor locative în vigoare în România şi Uniunea Europeană. O parte dintre locuinţele unifamiliale se construiesc mansardabile, astfel încât creşterea familiei tinere asistate să nu conducă la suprapopulare.

Locuinţele se dotează cu baie, instalaţie electrică şi sistem de încălzire independent (centrală pe gaz sau pe lemne, în funcţie de zonă).

Costul unei case Habitat for Humanity România se ridică la aproximativ 20,000 de euro, ce reprezintă prețul materialelor de construcție. Beneficiarul trebuie să achite acest cost pe o perioadă de 20 de ani, în rate lunare, fără dobândă, fără profit. Același principiu este valabil și pentru renovările, reabilitările și asistența cu materiale de construcție. Diferența consta în perioada de rambursare, care este în medie de 3-5 ani.   Citește aici despre cum poți beneficia de o casă Habitat for Humanity România.


casa-habitat

CONSTRUCȚII ȘI REABILITĂRI CLĂDIRI DE INTERES PUBLIC

Habitat for Humanity nu construiește doar case, construiește comunități. Construcția sau renovarea unor clădiri de interes public care oferă acces la educație și sănătate pentru întreaga comunitate (școli, grădinițe, spitale, centre comunitare) este un bun exemplu al modului în care întelegem revitalizarea comunității, concept prin care, în timp, se elimină locuirea sarăcăcioasă. Știm foarte bine să implicăm localnicii în activitățile de construcție, ei vin ca voluntari pe șantierele noastre, capătă încredere în proiect și dezvoltă sentimentul de apartenență – știu că centrul le aparține și trebuie să aibă grijă de el pe viitor.

renovari