Construim împreună pentru comunitate

Prin proiectul Construim împreună pentru Comunitate, Habitat for Humanity își continuă activitatea în județul Prahova, în Ploiești, unde construiește în sistem cvadruplex opt locuințe, între 2015 și 2017, pentru familii care au nevoie urgentă de o casă decentă și sănătoasă. Construcția primului cvadruplex a început în mai 2015, alături de voluntari internaționali și corporatiști români (Kaufland, Raiffeisen Bank, P&G, Adobe, Henkel Germania, JTI, Discovery Networks).

De atunci, peste 400 de voluntari străini și din companiile românești au muncit la ridicarea locuințelor, împreună cu familiile partener. Primul cvadruplex va fi finalizat în iulie 2016, iar în mai 2016 a început construcția următorului cvadruplex, alături de familiile partener și voluntari.

Proiectul este realizat în parteneriat cu Fundația Timken și Consiliul Local al Municipiului Ploiești.

Patru familii au fost deja selectate pentru primul cvadruplex. Procesul de selecție pentru următoarele patru familii a început pe 15 februarie. Vezi calendarul selecției.

”Vezi criteriile de selecție a familiilor”

Criteriile de selecție a familiilor pentru locuințe în Ploiești

Habitat for Humanity România vine în sprijinul familiilor care locuiesc în condiții dificile și le ajută să rupă cercul sărăciei. Sunt eligibile familiile care:

(1) sunt în nevoie urgentă pentru un adăpost adecvat;

(2) au posibilitatea de a plăti rate lunare, fără dobândă, fără profit, la locuința dobandită prin programul Habitat for Humanity România. Venitul lunar al familiilor trebuie să se încadreze între 1,500 lei și 2,500 lei/familie. Prețul de vânzare al unei case Habitat for Humanity România, în rate fără dobândă, fără profit, pe o perioadă de 20 de ani, este de 110.000,00 lei (+10%).
Familiile beneficiar devin astfel donatori ai organizației Habitat for Humanity România. Ratele plătite de beneficiari merg într-un fond rotitor, numit Fondul pentru Umanitate, din care sunt construite sau renovate alte locuințe pentru familii în nevoie. În felul acesta, o familie care deține o casă Habitat for Humanity ajută altă familie în nevoie să aibă o locuință decentă.

(3) au disponibilitatea de a contribui cu munca voluntară la construcția locuințelor Habitat for Humanity România. Conceptul de muncă voluntară, sweat-equity cum este numit peste tot în lume, nu reprezintă o plată pentru casa primită, ci arată dorința familiei de a se implica alături de voluntari internaționali și corporatiști români în eforturile pentru eradicarea locuirii sărăcăcioase. Pentru locuințele din Ploiești, situate în strada Drăgănești, nr. 79, familiile trebuie să realizeze până la 1,500 de ore de voluntariat, dintre care cel puțin 100 în etapa de preselecție.

Pentru a aplica, sunt necesare următoarele formulare completate:

Cele două documente se găsesc și la Biroul Informații din cadrul Direcției Gestiune Patrimoniu  – Ploiești, Strada Emile Zolla, nr 8,  intrarea principală Halele Centrale.

Formularele trebuie completate și trimise până la data de 11.03.2015 la adresa Naum Râmniceanu, nr 45 A, et 1, ap. 3, cod poștal 011616 – sector 1, București, România, cu mențiunea “Aplicație locuințe Ploiești”. Data limită pentru trimiterea înscrierilor se prelungește până la data de 28 martie 2016. 

Habitat for Humanity activează în județul Prahova din 2009, prin construcția și renovarea caselor pentru familii defavorizate, construcția unui centru comunitar independent energetic în Boldești-Scăieni și intervenții la sistemele de încălzire pentru reducerea riscului la incendii.