Consolidăm comunități

kaufland_logo

 

Împreună cu partenerul nostru, Kaufland România, ne-am propus să consolidăm comunități în care există un risc ridicat de dezastre naturale, cum sunt cutremurele, inundațiile sau înzăpezirile, și domestice – incendiile.

 

Proiectul „Consolidăm comunități” se desfășoară pe parcursul a opt luni în comunități vulnerabile din județele București-Ilfov, Iași și Bacău și presupune:

  • Traininguri pentru 3,000 de elevi de liceu. Aceștia vor învăța, prin simulări și jocuri, comportamentul ce trebuie avut înainte și după producerea unui cutremur sau incendiu.
  • 400 de familii ce trăiesc în zone defavorizate vor fi ajutate să elimine improvizațiile care le pun viața și locuințele în pericol, prin reparații ale instalațiilor de încălzire și electrice.
  • 300 de kituri de intervenții vor fi disponibile pentru ca organizația Habitat for Humanity să poată interveni rapid în caz de dezastre.
  • Campanie de responsabilizare, prin care cel puțin 250,000 de persoane vor fi informate despre măsurile pe care trebuie să le ia pentru a diminua riscurile și a-și salva viața în caz de cutremur și incendii.

 

Dezvoltăm, cu acest proiect, un model integrat de reziliență, prin care întărim capacitatea comunităților aflate în risc de a face față și de a își reveni după dezastre. O comunitate rezilientă înseamnă o comunitate ai cărei locuitori sunt educați să aibă un comportament preventiv, iar locuințele lor, primele afectate pe termen lung în caz de dezastre, sunt protejate și sigure.
Modelul comunităților reziliente trebuie multiplicat și susținut la nivel național, pentru a evita pierderea de vieți omenești și importante pagube materiale. Le mulțumim partenerilor noștri, ISUJ Bacău, pentru sprijinul oferit și Kaufland România, pentru că a înțeles importanța prevenției și acțiunii integrate în comunități cu risc. (Gabi Pascal, Manager Program Disaster Risk Reduction and Response)

PLIANTE PREVENȚIE

PARTENERI PROIECT