Totul începe acasă!

Peste 80 de copii rămași fără îngrijirea părinților au un loc mai bun în care să se bucure de copilărie

Prin programul “Totul începe acasă!”, derulat de ENGIE România, Fundația ENGIE România  și Habitat for Humanity România, cele 12 case din cadrul SOS Satele Copiilor din Calea Floreasca, nr  165 au fost renovate și eficientizate energetic.

În fiecare casă locuiește o mamă socială, ce are în grijă 6-7 copii. Casele au fost date în folosință acum 20 de ani și nu au mai fost renovate de atunci, ele fiind într-o stare avansată de degradare și având un consum energetic ridicat. În cadrul SOS Satele Copiilor din Calea Floreasca se află 80 de copii.

Programul de reabilitare a început la finalul anului 2013 și s-a incheiat în iunie 2015. Toate cele 12 case au fost reabilitate și eficientizate energetic. Lucrările au constat în înlocuirea acoperişurilor, izolarea termică a acestora şi a mansardelor, reabilitarea izolaţiei termice de exterior, înlocuirea uşilor şi a geamurilor, schimbarea centralelor de gaze naturale existente şi instalarea unui sistem de contorizare individuală a consumului de gaze naturale pentru fiecare casă familială.

Contribuția de 300.000 de euro a ENGIE România și a Fundației ENGIE România a îmbunătățit considerabil condițiile de locuit și de învățare pentru toți beneficiarii: copii, părinţi şi asistenţi sociali ce îşi desfăşoară activitatea în acest centru. Parteneriatul face parte din platforma de responsabilitate socială a companiei ENGIE România, Energie pentru Fapte Bune.

Peste 400 de voluntari, corporatiști români și internaționali au participat la renovarea unui procent de 70%-80% a 12 locuinte sociale. Au muncit peste 15.000 de ore pe șantierul din Calea Floreasca pentru ca cei 80 de copii să aibă case noi renovate și eficientizate energetic. Proiectul Totul începe acasă! a primit premiul Proiectul de voluntariat al anului în domeniul social, la Gala Voluntarilor organizată de Federația Volum.

Angajații companiei ENGIE România s-au implicat activ în proiect. Peste 80 de voluntari, angajați ai companiei, au donat 500 de ore pentru acțiunile de reabilitare sau altele organizate la SOS Satele Copiilor București.

Jurnaliști si bloggeri ca Vlad Petreanu, George Zafiu, Adrian Ciubotaru, Cabral, Cristi Dorombach, Andreea Ibacka și mulți alții au muncit ca voluntari pe șantier și au povestit pe blog experiența avută.

PRIMA TV

Prezentatorii şi reporterii PRIMA TV au pus şi ei mâna la treabă şi i-au ajutat pe cei mici de la SOS Satele Copiilor să îşi decoreze căsuţele şi să îşi împodobească brăduţii.

CEO BUILD

Unii dintre cei mai importanți lideri ai mediului de afaceri au lucrat ca voluntari pe șantierul Habitat for Humanity România din Calea Floreasca 165, în cadrul evenimentului CEO Build.

Eric Stab (ENGIE România), Mihai Boldijar (Bosch România), Irina Ashukina (Philip Morris Trading), Jean Valvis (Valvis Holding), Adrian Garofeanu (Knauf Insulation), Iulia Lascău (Euroglobal), Dragoș Panait (Red Angus Steakhouse & Hotel Class & The Beef Club) și alții au ajutat la reabilitarea celor 12 case.

Video de la evenimentul de voluntariat Ceo Build

“Sunt trei motive pentru care am participat la CEO Build. Primul este cauza nobilă. Habitat for Humanity România și SOS Satele Copiilor fac o treabă excelentă, SOS are grijă de copiii rămași fără îngrijirea părinților, iar Habitat for Humanity le oferă condiții mai bune de locuire. Al doilea motiv este că ENGIE România sprijină renovarea și eficientizarea energetică a celor 12 case de aici. Al treilea motiv este pentru că eu consider că este foarte important ca oamenii de afaceri să-și aloce timp pentru a investi în comunitate”,
Eric Stab, CEO ENGIE România

PARTENERI