Locuire accesibilă

Habitat for Humanity România construiește sau reabilitează locuințe pentru familii cu venituri reduse care au nevoie urgentă de o locuință decentă sau trăiesc în condiții de supraaglomerare (în aceeași casă trăiesc mai multe generații).

Până în prezent, Habitat for Humanity România a construit sau reabilitat peste 5.000 de locuințe și a ajutat peste 100.000 de români să aibă un cămin sigur.

Locuințele respectă principiul SDA (simplu – decent – accesibil ca preț) și sunt construite pe structură ușoară de lemn, după modelul american. La ridicarea acestora contribuie partenerii și echipele de voluntari români sau internaționali care vin pe șantier și muncesc alături de noi și de familiile-partener.

Proiecte

New Homes Berceni

Construim 12 locuințe noi în comuna Berceni, județul Prahova, pentru a ajuta familiile cu venituri reduse să aibă șansa de a locui într-o casă simplă, decentă și accesibilă.
Citește mai mult

New Homes Ploiești

În perioada 2017-2018, Habitat for Humanity România a construit în Ploiești, județul Prahova, 8 locuințe pentru 8 familii care aveau nevoie urgentă de o locuință decentă.
Citește mai mult

New Homes Moinești

Din cauza veniturilor foarte mici, multe familii din orașul Moinești, județul Bacău, se confruntă cu imposibilitatea de a-și îmbunătăți condițiile de locuit.
Citește mai mult

BIG BUILD

BIG BUILD este evenimentul anual de construite accelerată și voluntariat organizat de Habitat for Humanity România, prin care sunt construite mai multe locuințe pentru familii vulnerabile, în doar 5 zile. Evenimentul marchează Ziua Mondială a Locuirii, pe care ONU o celebrează în prima zi de luni a lunii octombrie.
Citește mai mult