BIG BUILD 2019

Între 7-11 octombrie 2019, la Vaideeni, județul Vâlcea, peste 450 de voluntari români și internaționali au ajutat la construirea a 10 case, în doar 5 zile.

Casele au fost construite pentru 10 familii care locuiau în condiții extrem de dificile, după ce inundațiile puternice din anul 2014 le-au distrus locuințele. În urma dezastrului provocat de inundații, familiile au fost nevoie să locuiască timp de 5 ani în containere sau în bordeie construite din materiale improvizate.

Locuințele au fost construite în sistem duplex, triplex și cvadruplex și sunt împărțite în garsoniere (cu un dormitor și o camera de zi) și apartamente (cu două dormitoare și o camera de zi).

Echipele de voluntari au lucrat la fundațiile caselor, au placat pereții din interior cu OSB, au izolat  tavanele cu vată minerală, iar la exterior au aplicat stratul final de tencuială decorativă. Pe tot parcursul evenimentului, aceștia au fost instruiți și supervizați de 25 de constructori care le-au expus voluntarilor informații legate de materialele de construcții, echipamentele și procedurile utilizate în fiecare etapă a construcției.  

„Pe șantierul BIG BUILD 2019 am construit împreună mai mult decât case. Am construit un cămin primitor, și împreună cu el un vis de o viață. Am adus oameni împreună și am dat jos barierele sociale, pentru că sub aceeași cască inimile au bătut la fel, indiferent de statutul social.”, Roberto Pătrășcoiu, director național Habitat for Humanity România

Galerie: