New Homes Berceni

Construim 12 locuințe noi în comuna Berceni, județul Prahova, pentru a ajuta familiile cu venituri reduse să aibă șansa de a locui într-o casă simplă, decentă și accesibilă.

 

CONTEXTUL PROIECTULUI

Construim 12 locuințe noi în comuna Berceni, județul Prahova, pentru a ajuta familiile cu venituri reduse să aibă șansa de a locui într-o casă simplă, decentă și accesibilă.

Locuințele sunt construite în sistem cvadruplex, pe structură de lemn și sunt compartimentate în apartamente. Proiectul se desfășoară în comuna Moara Nouă, județul Prahova, într-o zonă desemnată de primărie pentru dezvoltarea de noi locuințe.

Terenul este pus la dispoziție de Primăria Berceni gratuit, precum și racordarea la toate utilitățile.

 

BENEFICIARII & NEVOIA 

În comuna Berceni și în satul Moara Nouă din județul Prahova, există două comunități vulnerabile, afectate puternic de nivelul de trai scăzut, de lipsa locurilor de muncă și de infrastructură precară. 

Familiile pentru care construim locuințe pe șantierul din Berceni beneficiază de venituri reduse și se află în imposibilitatea de a-și îmbunătății condițiile de trai. Locuiesc în case vechi, supraaglomerate, aflate într-un stadiu avansat de degradare și care necesită reparații urgente. Casele nu sunt racordate la rețeaua de canalizare și gaze, baia se află în curte, iar pe timp de iarna, familiile sunt împovărate de costurile pentru încălzirea casei cu lemne.

 

STADIUL PROIECTULUI

Lucrările la primul cvadruplex au fost finalizate în 2021 și 4 familii s-au putut mutat în noile lor locuințe chiar în ajunul sărbătorilor de iarnă. În 2022, au început lucrările la al doilea cvadruplex ce a fost finalizat la începutul anului 2023, cu ajutorul echipelor de voluntari și alte 4 familii care aveau nevoie urgent de un loc al lor s-au putut muta în noul lor “acasă”. 

În 2023, ne propunem să finalizăm și al treilea cvadruplex pentru familiile care așteaptă cu nerăbdare momentul în care se vor putea muta în noile locuințe. 

Galerie: