New Homes Berceni

Construim 12 locuințe noi în comuna Berceni, județul Prahova, pentru a ajuta familiile cu venituri reduse să aibă șansa de a locui într-o casă simplă, decentă și accesibilă.

Locuințele sunt construite în sistem cvadruplex, pe structură de lemn și sunt compartimentate în apartamente. Proiectul se desfășoară în comuna Moara Nouă, județul Prahova, într-o zonă desemnată de primărie pentru dezvoltarea de noi locuințe.

Terenul este pus la dispoziție de Primăria Berceni gratuit, precum și racordarea la toate utilitățile.

I. Pentru cine construim?

În comuna Berceni și în satul Moara Nouă din județul Prahova, există două comunități vulnerabile, afectate puternic de nivelul de trai scăzut, de lipsa locurilor de muncă și a infrastructurii.

Familiile pentru care construim locuințe pe șantierul din Berceni beneficiază de venituri reduse și se află în imposibilitatea de a-și îmbunătății condițiile de trai. Locuiesc în case vechi, supraaglomerate, aflate într-un stadiu avansat de degradare și care necesită reparații urgente. Casele nu sunt racordate la rețeaua de canalizare și gaze, baia se află în curte, iar pe timp de iarna, familiile sunt împovărate de costurile pentru încălzirea casei cu lemne.

II. Stadiul actual al proiectului

La finalul anului 2021, în prag de sărbători, am mutat 4 familii în primele lor locuințe decente. Primul cvadruplex compartimentat în 4 apartamente este 100% finalizat și locuit acum de familii cu venituri reduse din comunitate.

Continuăm lucrările la celelalte fundații și ne propunem să finalizăm al doilea cvadruplex la finalul anului 2022, iar cel de-al treilea în primăvara lui 2023.

Galerie: