New Homes Cumpăna

Am construit la Cumpăna, în județul Constanța, 2 locuințe pentru 2 familii cu venituri reduse din comunitate. 

 

CONTEXTUL PROIECTULUI 

Locuințele au fost ridicate pe terenul unde Habitat for Humanity România a construit și în 2018, în cadrul evenimentului BIG BUILD.  Atunci am ridicat 8 locuințe pentru familii vulnerabile din comunitate.Terenul este asigurat de Primăria Cumpăna, care s-a ocupat și de racordarea caselor la utilități.

Cele 2 locuințe au fost construite cu ajutorul a peste 40 de voluntari, în timpul unei acțiuni de construire accelerată, care a avut loc în vara anului 2021. 

 

DESFĂȘURAREA PROIECTULUI 

Planul de construire a caselor face parte dintr-un proiect pilot, obținut în urma concursului de arhitectură „Acasă pentru umanitate”, dezvoltat de Habitat for Humanity România în vara anului 2020.Concursul a fost organizat în parteneriat cu OAR București și a avut ca scop găsirea celei mai bune soluții pentru construirea unui tip nou de locuință. 

Proiectul presupune o locuință redimensionată și compartimentată pentru a obține atât o eficiență ridicată a spațiului, cât și un cost de construcție mai scăzut decât cel actual. De asemenea, procesul a fost gândit astfel încât locuințele să fie construite de voluntari, într-un timp cât mai scurt (construire accelerată). 

Galerie: