New Homes Cumpăna

Am construit la Cumpăna, în județul Constanța, 2 locuințe pentru 2 familii cu venituri reduse din comunitate. 

Locuințele au fost ridicate pe terenul unde Habitat for Humanity România a mai construit în anul 2018, la evenimentul BIG BUILD, 8 locuințe pentru familii vulnerabile din comunitate. Terenul este asigurat de Primăria Cumpăna, care s-a ocupat  și de racordarea caselor la utilități.

Cele 2 locuințe au fost construite cu ajutorul a peste 40 de voluntari, în timpul unei acțiuni de construire accelerată, care a avut loc în vara anului 2021. 

Planul de construire a caselor face parte dintr-un proiect pilot, obținut în urma concursului de arhitectură „Acasă pentru umanitate”, dezvoltat de Habitat for Humanity România în vara anului trecut.  Concursul a fost organizat în parteneriat cu OAR București și a avut ca scop găsirea celei mai bune soluții pentru construirea unui tip nou de locuință. Proiectul presupune o locuință redimensionată și recompartimentată pentru a avea o eficiență ridicată a spațiului cât și un cost de construcție mai scăzut decât cel actual. De asemenea, procesul a fost gândit astfel încât locuințele să fie construire de voluntari, într-un timp cât mai scurt (construire accelerată). 

 

Galerie: