New Homes Moinești

4 familii din Moinești, jud. Bacău locuiesc acum în condiții decente. 

CONTEXTUL PROIECTULUI 

New Homes Moinești este un proiect în urma căruia au fost construite 4 locuințe decente și sigure. Construcția este în sistem quadruplex; fiecare familie are o casă de aproximativ 60 mp, compusă din living cu bucătărie, toaletă și două dormitoare.

De-a lungul ultimilor ani, pe strada Plopilor din Moinești au fost construite 33 de case pentru familii cu venituri mici. Este un proiect cu un impact foarte puternic în comunitate, drept pentru care întreaga zonă este cunoscută sub numele de Cartierul Habitat.

BENEFICIARII ȘI NEVOIA 

Familiile beneficiază de venituri mici și nu dispun de capacitatea de a-și construi o locuință decentă. Ele au contribuit însă la construcția caselor împreună cu alți voluntari naționali și internaționali, dar și alături de partenerii Habitat for Humanity România. 

SPRIJINUL VOSTRU 

Familiile beneficiază de venituri mici și nu dispun de capacitatea de a-și construi o locuință decentă. Ele au contribuit însă la construcția caselor împreună cu alți voluntari naționali și internaționali, dar și alături de partenerii Habitat for Humanity România. Construcția se va realiza cu sprijinul partenerilor corporate care doresc să susțină proiectul, atât prin ore de voluntariat, cât și prin suport financiar.

În 2024, Auchan România s-a alăturat proiectului nostru ca partener principal. Astfel, Auchan finanțează construirea a două locuințe, pentru două familii aflate în nevoie (o locuință în cadrul proiectului New Homes Moinești, Bacău, și o locuință în cadrul proiectului Hope Build Țuțora, Iași), iar angajații Auchan vor voluntaria alături de noi pe șantierele Habitat.

 

PARTENER PRINCIPAL