New Homes Poduri

Am construit la Poduri, în județul Bacău, 4 locuințe pentru 4 familii cu venituri reduse din comunitate. 

 

CONTEXTUL PROIECTULUI 

Locuințele au fost construite în 2021, după un proiect pilot, obținut în urma concursului de arhitectură „Acasă pentru umanitate”, dezvoltat de Habitat for Humanity România în vara anului 2020.  Concursul a fost organizat în parteneriat cu OAR București și a avut ca scop găsirea celei mai bune soluții pentru construirea unui tip nou de locuință. 

Proiectul presupune o locuință redimensionată și compartimentată pentru a avea o eficiență ridicată a spațiului cât și un cost de construcție mai scăzut decât cel actual. De asemenea, procesul a fost gândit astfel încât locuințele să fie construite de voluntari, într-un timp cât mai scurt (construire accelerată). 

 

DESFĂȘURAREA PROIECTULUI 

2 dintre cele 4 locuințe au fost construite cu ajutorul echipei de constructori Habitat, iar următoarele 2 au fost ridicate în timpul unei acțiuni de construire accelerată desfășurată în vara anului 2021, cu ajutorul a peste 20 de voluntari.

Printre voluntarii prezenți la acțiune au fost și câțiva membri din cartierul Izvoare, județul Bacău, familii care locuiesc acum în case construite de Habitat for Humanity România la evenimentele BIG BUILD.

Galerie: