New Homes Poduri

Am construit la Poduri, în județul Bacău, 4 locuințe pentru 4 familii cu venituri reduse din comunitate. 

Locuințele au fost construite după un proiect pilot, obținut în urma concursului de arhitectură „Acasă pentru umanitate”, dezvoltat de Habitat for Humanity România în vara anului trecut.  Concursul a fost organizat în parteneriat cu OAR București și a avut ca scop găsirea celei mai bune soluții pentru construirea unui tip nou de locuință. Proiectul presupune o locuință redimensionată și recompartimentată pentru a avea o eficiență ridicată a spațiului cât și un cost de construcție mai scăzut decât cel actual. De asemenea, procesul a fost gândit astfel încât locuințele să fie construire de voluntari, într-un timp cât mai scurt (construire accelerată). 

2 dintre cele 4 locuințe au fost construite cu ajutorul echipei de constructori Habitat, iar următoarele 2 au fost ridicate în timpul unei acțiuni de construire accelerată desfășurată în vara anului 2021, cu ajutorul a peste 20 de voluntari.

Printre voluntarii prezenți la acțiune au fost și câțiva membri din cartierul Izvoare, județul Bacău, familii care locuiesc acum în case construite de Habitat for Humanity România la evenimentele BIG BUILD.

Galerie: