Prevenție si răspuns la dezastre naturale

Programul de prevenție și răspuns la dezastre naturale are scopul de a reduce riscul la care sunt supuse comunitățile vulnerabile în situațiile de urgență.

Habitat for Humanity România organizează training-uri de prevenție și instruire pentru situațiile de urgență, oferă asistență tehnică și asistență cu materiale de construcție și distribuie kit-uri de intervenție rapidă în comunități.

De asemenea, în situațiile în care regiuni din România sunt afectate de dezastre naturale precum inundații, incendii, alunecări de teren, cutremure, Habitat for Humanity România intervene și ajută familiile să își reabiliteze locuințele.

Proiecte

Acțiuni de reabilitare după inundațiile din 2016

În anul 2017, Habitat for Humanity România a ajutat peste 400 de familii din orașele Bacău și Galați, să își reabiliteze locuințele afectate de inundațiile puternice.
50 de locuințe au necesitat reparații sau au fost reabilitate.

Acțiuni de reabilitare după inundațiile din 2018

În vara anului 2018, Habitat for Humanity România a intervenit în 3 orașe din România (Neamț, Covasna, Bacău) afectate de inundațiile puternice. 110 familii au fost ajutate să își reabiliteze casele, iar în comunitate au fost distribuite materiale de construcții și kit-uri cu instrumente pentru reparații.