Piesa de rezistență

Urmărește video campanie

Habitat for Humanity este partener în proiectul „Piesa de rezistență: de la spectator la actor”, implementat de Pro Vobis – Centrul National de Resurse pentru Voluntariat, alături de Asociatia A.R.T. Fusion. Proiectul este derulat în perioada noiembrie 2014 – iulie 2015, cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civică, Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe, Raiffeisen Bank și administrat de Fundația pentru Dezvoltarea Societații Civile.

Dezvoltat în patru comunități rurale din județele Bacău, Vrancea, Galați și Buzau, proiectul își propune să crească gradul de conștientizare și responsabilitate privind dezastrele naturale prin aplicarea unei metode educaționale inovative – teatrul comunitar-participativ. Piesa de teatru este pusă în scenă de voluntari-actori amatori și este urmată de o dezbatere.

Localnicii pot urmări  pe scenă un scenariu apropiat de ceea ce se întâmplă în propriile gospodării în preajma unei alerte cu cod portocaliu, urmată de inundaţie: îngrijorarea de dinainte, haosul care urmează, aşteptarea intervenţiei. Într-o atmosferă relaxată, ghidaţi de facilitatorul dezbaterii, localnicii au oportunitatea să contribuie la construirea unui final mai fericit al poveştii propriei comunităţi în caz de inundaţie, pornind de la situaţia pusă în scenă. Este un prilej pentru cei încercaţi de soartă să împărtăşească din sfaturile lor, pentru cei tineri să analizeze înlănţuirea de fapte şi pentru comunitate să discute ce se poate schimba în atitudinea fiecăruia pentru a diminua consecinţele dezastrelor naturale asupra oamenilor şi asupra comunităţii în ansamblu.

Proiectul continuă cu o reprezentaţie finală a piesei de teatru la Bucureşti şi cu activităţi de promovare a pregătirii pentru dezastre cu ajutorul spoturilor video „Pregătit pentru orice!”.

PARTENERI