Reclădim vieți

Pandemia de COVID-19 a urgentat nevoia familiilor vulnerabile de a avea o casă decentă. ”Reclădim vieți. Un proiect pentru cei mai vulnerabili în fața pandemiei” a fost o inițiativă extrem de necesară, în contextul în care familiile care locuiesc în condiții improprii, sunt dintre cele mai afectate de pandemie.

Scopul proiectului a fost îmbunătățirea condițiilor de locuit pentru 30 de familii din 3 județele ale țării (Iași, Neamț și Prahova), care locuiesc în case improprii.

Familiile care nu își pot îmbunătăți condițiile de locuit sunt și mai vulnerabile în perioada pandemiei, când o locuință este cea mai sigură apărare în fața noului coronavirus. Incertitudinea pe care cu toţii o simțim acum, familiile vulnerabile o simt dintotdeauna. O casă în care acoperișul aproape se prăbușește, pereții sunt pătrunși de mucegai, iar utilitățile de bază nu există, nu este un loc sigur pentru locuit.

Lucrările de reabilitare au fost efectuate de echipa de constructori Habitat for Humanity România pe o perioadă de 4 luni și au presupus intervenții precum: înlocuire tâmplărie, reparații acoperiș, finisaje interioare (tencuieli, zugrăveală, pardoseală), montare sistem de încălzire nou, montare parchet, etc.

 

Galerie: