Voluntariat

Voluntariatul pe șantierele Habitat for Humanity România este printre cele mai motivante experiențe de implicare socială, atât ca activitate propriu-zisă de voluntariat, cât și ca teambuiling. Voluntarii muncesc cot la cot cu familiile beneficiare și au la sfârșitul zilei, săptămânii, satisfacția muncii lor: văd ridicată o casă nouă sau una complet renovată. Interacțiunea cu beneficiarii și ceilalți voluntari oferă un sentiment unic, de liniște interioară și chiar de reașezare a valorilor personale.

PESTE 2,000 DE VOLUNTARI NE AJUTĂ ÎN FIECARE AN

În fiecare an, pe șantierele noastre vin  aproximativ 1.200 de voluntari internaționali și 800 din companiile din România. În ultimii 18 ani, peste 26.000 de voluntari internaționali și corporatiști români au lucrat pe șantierele noastre, în sprijinul oamenilor care au nevoie de o locuință decentă, simplă și accesibilă.

Tot mai multe companii din România includ programele de voluntariat in strategia proprie de responsabilitate sociala (CSR). Peste 40 de companii au trimis angajați ca voluntari pe șantierele noastre pentru a susține o viață mai bună pentru ceilalți dar și pentru crea o relatie stransă între membrii și pentru a ridica moralul companiei.

Costuri

Voluntarii care vin pe șantierele noastre își acoperă toate costurile logistice (cazare, masă, transport, recreare, echipamente de protecție și costuri de coordonare) și, în plus, vin cu o donație consistentă pentru sprijinirea nevoii de creare a unui spațiu decent pentru a locui. Munca și donațiile voluntarilor noștri au ajutat mii de persoane să aibă un loc mai bun în care să locuiască și să își crească în siguranță copiii.

Siguranța pe santier

Siguranța voluntarilor noștri este pe primul loc. Ca să fii voluntar pe șantierele noastre, trebuie doar să știi să folosesti ciocanul. Voluntarii sunt îndrumați pas cu pas de specialiștii Habitat for Humanity România. Înainte de a munci pe șantier, fiecărui voluntar i se face protecția muncii și va trebui să își achizitioneze echipamentele de protecție: cască, ochelari, mască de praf.

FII VOLUNTAR

Dacă ești persoană fizică și vrei să te implici în cadrul proiectelor noastre, completează acest formular și vei fi adăugat automat în baza de date de voluntari.
Dacă dorești să vii împreună cu câțiva prieteni pe șantier, scrie-ne pe adresa voluntar@habitat.ro.

Dacă reprezinți o companie și vrei să îți implici colegii în activități de voluntariat și teambuilding, scrie-ne pe adresa iolanda.burtea@habitat.ro.

Află mai multe despre voluntarii noștri

Video voluntari