Voluntari corporate

Companiile românești se alătură misiunii Habitat for Humanity România și oferă sprijin financiar pentru realizarea proiectelor.

Pe lângă sprijinul financiar, companiile își mobilizează angajații să vină să voluntarieze pe șantierele unde Habitat for Humanity România construiște locuințe sau centre de utilitate publică în comunități vulnerabile.

Experiența voluntarilor corporate pe șantier este una inedită, în primul rând pentru că aceștia muncesc cot la cot cu familiile-partener sau cu beneficiarii proiectelor, le ascultă povestea și cresc emoțional alături de aceștia. Apoi, în al doilea rând, munca în echipă îi ajută pe angajații companiilor să se cunoască mai bine, să învețe să se coordoneze și să fie solidari unii cu ceilalți.


Cum se desfășoară o zi de voluntariat pe șantier

Voluntarii ajung pe șantier dimineațăîn jurul orei 08:00, iar programul de lucru se încheie la ora 17:00.

Înainte de toate, voluntarilor li se prezintă instructajul de protecția muncii și regulile șantierului. Îmbracă echipamentul de protecție alcătuit din cască, ochelari, mănușiîncălțăminte adecvată, iar în funcție de activitate și costum de protecție cu masca (purtarea echipamentului este obligatorie pentru siguranță tuturor voluntarilor).

După această etapă, voluntarii sunt repartizați pe echipe și ateliere de lucru, iar ziua de lucru abia acum începe.

În timpul activităților de pe șantier, voluntarii primesc indicații și sunt supravegheați de către echipa de constructori Habitat for Humanity RomâniaAceștia intervin pentru realizarea corectă a lucrărilor și pentru coordonarea echipelor de lucru.

La prânz voluntarii iau pauză de masă într-o zona protejată a șantieruluisocializează, iar apoi se pregătesc  își continue activitățile până la finalul zilei.


Au venit cu echipe de voluntari pe șantierele noastre:


Galerie: