Redirecționează 3,5%

36% dintre români trăiesc la limita sărăciei, iar 45% locuiesc în case supraaglomerate*

O casă este precum solul pentru o plantă. Este locul în care o familie prinde rădăcini, fundația sigură pe care copiii pot crește iubiți în siguranță, iar visurile lor înfloresc.

Din miile de povești de viață știm că orice persoană de pretudindeni aspiră să aiba un loc al ei. Când locuiesc în condiții grele, gândul familiilor vulnerabile zboară invariabil la cum ar putea să facă să se mute într-un loc mai bun. Și atunci încep să planifice. După ce copiii adorm, părinții continuă să discute ore în șir. Își fac zeci de planuri, cum ar fi dacă ar putea schimba ceva. Încep să viseze. Dar mult prea des planurile, gândurile, discuțiile și visurile lor rămân neîmplinite. Și cele mai comune cauze sunt lipsa banilor, uneori a cunoștințelor și, de cele mai multe ori, a unei mâini de ajutor.

Suntem mai motivați ca niciodată să ne urmăm misiunea și să creăm o lume în care orice familie are dreptul la o casă sigură. Mai ales acum când am înțeles cu toții cât de important este cuvântul „acasă”.

Redirecționează 3,5% din impozitul pe venit pentru construirea de locuințe decente în România.

Data limită pentru depunerea formularului: 25 mai 2023.

*Sursa: Eurostat.

PASUL 1 – Completarea formularului

Completează formularul online

Completează câmpurile de mai jos cu datele personale. După ce ai adăugat informațiile și ai semnat, poți descărca foarte simplu și rapid Formularul 230.

Asigură-te că ai completat toate câmpurile obligatorii. Dacă îți dorești să redirecționezi 3,5% din impozitul pe venit pentru o perioadă de 2 ani, bifează căsuța cu această opțiune.

Mergi apoi la pasul 2 pentru a afla ce metodă poți alege pentru trimiterea fișierului.

Te informăm că vom colecta datele tale personale, doar dacă alegi să ne trimiți formularul pentru a-l depune în numele tău.

Completează formularul editabil

Alternativ variantei online, poți descărca formularul în format PDF.

După descărcarea formularului completează cu majuscule doar secțiunile:

I.Date de identificare a contribuabilului;

II.2. Opțiune privind distribuirea sumei pentru o perioadă de 2 ani (dacă dorești să redirecționezi 3,5% din impozitul pe venitul tău pe o perioadă de 2 ani);

Semnătură contribuabil.

Mergi apoi la pasul 2 pentru a afla ce metodă poți alege pentru trimiterea fișierului.

Formularul 230

Completează câmpurile de mai jos cu datele personale pentru a-l genera.

 

Adresa ta, așa cum apare în documentul de identitate.

Semnătură contribuabil

* Câmp obligatoriu

 

 

PASUL 2 – Trimiterea formularului

Pâna la data de 25 mai 2023 poți trimite formularul prin mai multe metode, alege una dintre ele:

  • pe email către Habitat for Humanity la adresa alexandra.vasile@habitat.ro; noi vom trimite ulterior formularul pentru tine.
  • la organul fiscal de care aparții, direct la registratură sau prin poștă, conform adresei din cartea de identitate (lista cu adrese)
  • Prin serviciul online ANAF Spatiul Privat Virtual, dacă ai semnătură electronică
  • Dacă ai nevoie de ajutor te rugăm să ne contactezi direct

Dacă ai obținut în anul 2022 venituri din alte surse decât cele salariale și depui declarația unică poți alege destinația a 3.5% din impozitul pe venit completând Capitolul I, Sectiunea 9 cu datele Asociației Habitat for Humanity România: CIF 15391896, Cont IBAN: RO25BRDE050SV15017510500.

Consultă aici dovada înregistrării Asociației Habitat for Humanity România în Registrul Unic al entităților/unităților de cult.

Îți mulțumim că ai ales să construiești locuințe și speranță alături de noi!

Pentru mai multe informații: alexandra.vasile@habitat.ro I 0744 555 070